Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu/CEO: Vil udvide til nye markeder for endoskoper - venter på FDA

17/8 09:47

Ambu vil træde ind på markeder for endoskoper, der endnu ikke eksisterer, og har lige nu ti lanceringer i vente til næste år. Lige nu påvirkes selskabets kommende produkter dog af en godkendelse af processoren Abox 2 fra FDA.

Det forklarer Juan Jose Gonzalez, der er topchef i Ambu, til Ritzau Finans, efter at selskabet er kommet med regnskab for tredje kvartal af 2020/21.

Her så selskabet en organisk vækst på 3 pct. sammenlignet med 23 pct. i samme kvartal sidste år.

Her er imidlertid tale om et vanskelig sammenligningsgrundlag. Sammenligner man med tredje kvartal i regnskabsåret 2018/19 er der i stedet tale om en organisk vækst på 14 pct., fremhæver Ambu-topchefen over for Ritzau Finans.

Ambus forventninger til salget af endoskoper fastholdes på "mere end" 1,4 mio. Hvis den stigende væksttakt fra årets tre første kvartaler består, vil salget for året komme over 1,5 mio.

Topchef Juan Jose Gonzalez ser dog ingen opjustering af salgsforventningerne på nuværende tidspunkt.

- I de første tre kvartaler af året har vi solgt mere, end vi gjorde hele sidste år, forklarer han.

- På nuværende tidspunkt vil vi ikke ændre vores forventninger.

IKKE-AKUTTE OPERATIONER PÅVIRKET AF VOLATILITET

Ambu ser en bedring i efterspørgslen af ikke-akutte operationer, men bemærker, at der er en del volatilitet afhængig af regionen - særligt er Asien-Stillehavs-regionen påvirket af coronavirussets Delta-variant.

- Vi ser en del volatilitet, og jeg vil sige, at det varierer baseret på region. Globalt ser vi, at efterspørgslen på ikke-akutte operationer er på vej tilbage, men hvis du ser på Asien- og Stillehavsområdet mærkes Delta-varianten betydeligt. I USA varierer det meget afhængigt af by og delstat, siger Juan Jose Gonzalez.

FORSINKELSER, LANCERINGER OG PIPELINE

Lanceringen af Ascope Duodeno 1.5 vil finde sted inden for fire uger, siger topchefen.

I regnskabet fremgår det ligeledes, at der i begyndelsen af fjerde kvartal er indsendt anmodninger om godkendelser til den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse, FDA, af Ascope Gastro og Abox 2.

Samtidig er lanceringen af Ascope 5 Broncho udskudt til 2021/22 som følge den afventende godkendelse af Abox.

- Vi har over 10 lanceringer til næste år, og vi prøver at gøre det i den rigtige rækkefølge, forklarer topchefen.

- Vi arbejder lige nu på Abox, der er en processor, som virker til alle nye endoskoper, og det er virkelig det, der forsinker - ikke endoskoperne i sig selv, men processoren, som vi er nødt til at have på plads for at levere til det økosystem, vi er i færd med at bygge, fortsætter Juan Jose Gonzalez.

Ambus tætte forhold til sin halvlederleverandør betyder dog, at der ingen udfordringer er på et globalt marked, der ellers mærker store mangler på computerchips, uddyber topchefen.

Aktien var forud for dansk børsåbning tirsdag faldet med mere end 20 pct. i løbet af 2021.

Også her ser topchefen volatilitet for aktiekursen i jagten på at udvide til markeder, der endnu ikke eksisterer.

- Det er svært at vurdere, hvordan modtagelsen af vores lanceringer vil blive, samt hvordan markedet vil udvikle sig. Jo mere fokus vi har på vores udførsel, og jo mere vi tror på vores markedsinnovation, jo mindre volatilitet venter vi for vores aktiepris.

/ritzau/FINANS