Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Grønne aktiver attraktive efter fornyet fokus på grøn omstilling

23/8 11:19

Efter de grønne aktier bragede i vejret i 2020, har det indeværende aktieår været svært på dette område.

Det skriver Børsen.

Danske Banks investeringsstrateg, Lars Skovgaard Andersen, mener dog at efterårsmånederne kan stå i klimaomstillingens tegn.

- Skal jeg pege på én ting, som jeg tror bliver efterårets store fokusområde, så bliver det netop bæredygtighed og den grønne omstilling. Derfor mener jeg, at investorer skal begynde at investere i den retning nu, hvis de ikke allerede har gjort det, siger Lars Skovgaard Andersen til Børsen.

Lars Skovgaard Andersen forudser, at riften om de grønne aktier vil stige som følge af det tyske forbundskanslervalg og FN's klimakonkurrence COP26, som bliver afviklet i efteråret.

Aktiechef i HC Andersen Capital, Michael Friis Jørgensen, erklærer sig enig. Han tilføjer, at det dog ikke bliver med samme kraft, som i efteråret 2020. Her så man et enormt kurshop i kølvandet på Joe Bidens valgsejr samt klimatiltag fra både Kina og EU, skriver Børsen.

Chefporteføljeforvalter for Bankinvests globale bæredygtige fond, Nils Lodborg, fremhæver til avisen, at de har større fokus på den grundlæggende trend for bæredygtige investeringer end på efterårets politiske kalender.

- Vi handler generelt aktier med en lang tidshorisont, og der er bestemt ikke noget dumt i at positionere sig langsigtet i bæredygtige aktier i øjeblikket. Set med den lange tidshorisont bevæger mange penge sig den vej, hvor både store pensionskasser og kapitalforvaltere understøtter udviklingen, siger han til Børsen.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://eavis.borsen.dk/titles/borsen/2065/publications/28509/articles/1431072/18/4

/ritzau/FINANS