Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu/DNB: Stort køb fra topchef viser tro på tingene efter aktieuro-NY

31/8 10:33

Ambu er i kridthuset på det danske aktiemarked tirsdag, efter at medicoselskabets topchef, Juan Jose Gonzalez, har købt en stor portion aktier.

I løbet af mandagens handel har topchefen købt 137.600 aktier for samlet knap 26 mio. kr.

Og det signalerer tro på fremtiden for Ambu, når topchefen vælger at investere så stor en del af sin personlige formue i selskabet, lyder vurderingen fra norske DNB.

- Vi har været ved at kigge på, hvad han tidligere har købt, siden han tog over som administrerende direktør. Og det er samlet set omkring 48 mio. kr. med købet mandag. Det er altså mere end halvdelen af det, han samlet set har købt i sin tid som topchef, siger Jesper Ingildsen, der er aktieanalytiker hos DNB, til Ritzau Finans.

- Det er en ret stor del af egen formue, som han har investeret. Det siger noget om hans tro på det og på virksomhedens fremtidsudsigter, fortsætter han.

Ambu har haft det svært på børsen i 2021, hvor aktien - selv indregnet tirsdagens stigning - er faldet med omkring 25 pct. indtil nu.

Dermed er aktien også den klart dårligst præsterende i C25-indekset.

- Der har været meget investorsnak om, hvor succesfulde nogle af de nye produkter kan blive, og der har været lidt forskydninger i Ambus pipeline. Når man taler med investorer, er fokus ofte der, så sådan en stor investering her hjælper nok lidt på investorernes tro på selskabet og fremtiden, siger Jesper Ingildsen.

/ritzau/FINANS