Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens avisuddrag med Grundfos, Ambu og Lundbeck

8/9 06:41

BØRSEN

LAVERE DAGPENGESATS SKAL TVINGE NYUDDANNEDE HURTIGT I ARBEJDE

En lavere dagpengesats for nyuddannede er hovednøglen i regeringens reformudspil, der blev præsenteret tirsdag. Jobgevinsten vil dække størstedelen af tabet på næsten 10.000 personer, som retten til tidlig pension koster på arbejdsudbuddet. (Forside, side 14-19)

DANSK MEDICINALVIRKSOMHED SCORER 9 MIA. KR. PÅ TABT PATENTSTRID

Forward Pharma har fået 9 mia. kr. ud af en patentstrid, som selskabet nu har tabt ved samtlige instanser, der har behandlet sagen. (side 2)

MASTERCARD KØBER DANSK FINTECH-VIRKSOMHED

Betalingsgiganten Mastercard køber det danske selskab Aiia, som skal være anker for open banking-satsning i Europa. (side 4)

GRUNDFOS-BOSS PÅ JAGT I HEDT M&A-MARKED

Grundfos er på udkig efter at købe virksomheder op og er i stand til at betale milliardbeløb, hvis den rigtige mulighed dukker op. Markedet for virksomhedshandler er dog brandvarmt med rekordmange salg og høje priser. (side 6-7)

AMBU-CHEF SKABER UNDREN MED STORE AKTIEKØB

Ambus ledelse og bestyrelse er tavse oven på topchefens massive aktiekøb i sidste uge. Investorer undrer sig over kommunikationsstil. (side 8)

TIDLIGERE DANSKE BANK-CHEF VIL HJÆLPE VIRKSOMHEDER MED AT BEKÆMPE HVIDVASK

Anders Meinert Jørgensen, der for lidt over tre år siden trådte tilbage som chef for compliance i Danske Bank, vil nu hjælpe virksomheder med at bekæmpe hvidvask. (side 10)

INVESTORER I LUNDBECK BEKYMRER SIG OM SELSKABETS FREMTID

Aktien i Lundbeck er skudt i sænk og investorer gruer for medicinalselskabets fremtid. Analytikere ser derimod tocifret potentiale i aktien. (side 20-21)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

REFORMUDSPIL LØSER IKKE AKUT MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT

Regeringens reformudspil batter for lidt, når det handler om at afhjælpe den akutte mangel på arbejdskraft, lyder kritikken. (Forside, side 6-9)

STORBANKER TJENER KNAP 150 MIA. KR. I SKATTELY OM ÅRET

Europas største banker skovler årligt næsten 150 mia. kr. ind fra aktiviteter i skattely, svarende til hele 14 pct. af deres samlede overskud, viser en ny rapport. (side 2)

BRYGGERIER RAMMES AF DYRERE RÅVARER

Priserne på en lang række råvarer, som indgår i danske bryggeriers øl- og drikkevareproduktion, har kurs mod nye højder. Bryggerierne forsøger nu at spå om, hvor tydeligt de dyre råvarer vil afspejle sig i budgetterne for 2022. (side 3)

JOE & THE JUICE ÅBNER FOR BØRSNOTERING

Den nye topchef i juicekæden Joe & The Juice, Thomas Nørøxe, fortæller, at en børsnotering kan komme på tale på et tidspunkt med den ejerkeds, selskabet har. (side 12).

BERLINGSKE BUSINESS

REGERINGEN KLAR TIL FRONTALANGREB PÅ "FALSKE SELVSTÆNDIGE"

Efter stort fokus på ansættelsesvilkår hos selskaber som Wolt og Nemlig.com varsler regeringen i sit reformudspil at sætte hårdt ind mod det, den kalder "falske selvstændige" (Forside, side 8)

BOLIGPRISERNE FORTSÆTTER HIMMELFLUGT I HOVEDSTADEN

Boligejere i Region Hovedstaden får øget friværdien nok engang, viser nye tal for prisudviklingen i august. Men der er ikke længere helt så meget fart på prisstigningerne som tidligere. (side 2)

BITCOIN BLIVER OFFICIEL VALUTA I EL SALVADOR

Som det første land i verden accepterer El Salvador nu bitcoin som officiel valuta. Dermed kaster det mellemamerikanske land sig ud i et kæmpe finansielt eksperiment, der vil blive fulgt tæt af internationale finanskredse. (side 9)

.\\˙ MarketWire