Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Pandora stråler fra start i toppen - Carlsberg dykker

14/9 09:21

Det danske C25-indeks er tirsdag åbnet i grønt med Pandora og A.P. Møller-Mærsk i spidsen på nyt fra henholdsvis selskabet og analytikere, mens Carlsberg placeres i bunden efter en sænket anbefaling.

Indekset stiger ved åbning 0,4 pct. i 1975,306.

Pandora ligger øverst med en stigning på knap 4 pct. på en dag, hvor selskabet afholder kapitalmarkedsdag og fra morgenstunden har offentliggjort nye finansielle mål.

Mærsk følger lige efter med både A- og B-aktien, der stiger med 2,2-2,5 pct. ovenpå Deutsche Banks hævede kursmål af rederikoncernen.

Carlsbergs-aktien lider ved åbning som følge af Berenbergs seneste anbefaling- og kursmålsændring af ølgiganten.

MÆRSK FÅR HÆVET ANBEFALING

A.P. Møller-Mærsk har fået sin anbefaling hævet til "køb" fra "hold" af analytikerne i den tyske storbank Deutsche Bank, der samtidig har løftet kursmålet for rederiaktien til 23.500 kr. fra tidligere 16.110 kr.

Det fremgår af Bloomberg News.

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau har Deutsche Bank nu det næsthøjeste kursmål for Mærsks aktie, kun overgået af HSBC med et kursmål på 24.000 kr.

Mærsks B-aktie stiger tirsdag med 2,5 pct. til 19.590 kr.

Også DSV-aktien har været under lup, hvor storbanken Deutsche Bank hæver til 1800 kr. fra 1650 kr. Anbefalingen er uændret "køb".

Aktien stiger tirsdag 1,1 pct. til 1644,50 kr.

SÆNKET ANBEFALING AF CARLSBERG

Analytikere hos det tyske finanshus Berenberg springer mellemstationer over og rykker anbefalingen af aktien i Carlsberg direkte ned til "sælg" fra tidligere "køb".

Samtidig er kursmålet blevet beskåret kraftigt til 883 kr. fra tidligere 1295 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Det markant ændrede syn på aktien kan meget vel hænge sammen med de markant stigende råvarepriser på blandt andet malt, aluminium og glas.

Carlsberg-aktien falder 2,3 pct. til 1032 kr.

NOVO FÅR HÆVET KURSMÅL, MEN ANBEFALING BIBEHOLDES

Novo Nordisk har fået løftet sit kursmål til 465 kr. fra 415 kr. hos Jefferies efter en "imponerende" lancering af det danske medicinalselskabs nye fedmemiddel Wegovy. Det fremgår af en analyse fra Jefferies, der fortsat har den negative anbefaling "underperform".

Aktien i Novo stiger 0,1 pct. til 630,20 kr.

KAPITALMARKEDSDAG HOS PANDORA

Pandora var mandag med i den bedre del af eliteindekset forud for smykkeselskabets kapitalmarkedsdag tirsdag.

Selskabet har taget hul på dagen ved fra morgenstunden at annoncere nye finansielle mål, heriblandt et mål om organisk vækst på 5-7 pct. i 2021-2023. Desuden har selskabet hævet sit aktietilbagekøbsprogram med 3 mia. kr. og vil investere 1 mia. kr. i at udvide produktionskapaciteten - primært i Vietnam.

- De finansielle målsætninger er en spids over konsensus, så det er en positiv overraskelse, siger Per Fogh, aktieanalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Pandora venter nu at nå en omsætning i 2023 på 24,8 til 26,2 mia. kr. Her ligger konsensus blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg på 24,85 mia. kr.

Aktien brager 3,7 pct. opad til til 830,40 kr.

FLÜGGER KOMMER MED REGNSKAB

Flügger kommer tirsdag med regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2021/22.

Flüggers forventer en omsætning på 2,5-2,7 mia. kr., et EBIT på 220-270 mio. kr. og et resultat efter skat og minoriteteinteresser på mellem 155 og 190 mio. kr.

Aktien i Flügger dykker 1 pct. til 764 kr.

GN OG DEMANT TIL INTERNATIONAL MESSE

Søgelyset vil i løbet af tirsdagen så småt rette sig mod de to høreapparatproducenter. Det sker i forbindelse med den 65. internationale messe i den europæiske høreapparatforening, EUHA, der løber af stabelen i tyske Hannover i perioden fra den 15. til 17. september.

Mandag præsenterede den italienske forhandler af høreapparater Amplifon nye langsigtede forventninger i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag.

Amplifon venter for de kommende to år en høj encifret toplinjevækst. Det kunne ifølge Bloomberg News ikke helt matche analytikernes konsensusestimater på 11,8 pct. og 8,8 pct. Amplifons aktie faldt mandag 4,2 pct. på børsen i Milano.

GN og Demant stiger henholdsvis 0,2 pct. til 471,10 kr. og 0,6 pct. til 354,90 kr.

.\\˙ MarketWire