Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Nordmændenes valg af den røde løjpe styrker kronen

14/9 13:30

Dagen derpå efter det norske valg til Stortinget, som gav sejr til Arbeiderpartiet, styrkes den norske krone til sit stærkeste niveau siden begyndelsen af juli.

Regnet i danske kr. er den norske styrket til 0,7315 danske kr. fra 0,7298 danske kr. før valgstederne lukkede mandag.

Valget giver flertal til en koalition af Abeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Ventreparti, og både Arbeiderpartiet og Senterpartiet støtter en fortsættelse af den norske olieproduktion, som er et væsentligt vilkår for styrken af den norske kr.

Tirsdag middag kan markedsdeltagerne dertil notere en stigning i prisen på olie, som for den europæiske referenceolie, Brent, er på 0,7 pct. til 74,02 dollar per tønde.

I nabolandet, Sverige, ses en styrkelse af den svenske kr. til 0,7328 danske kr. efter offentliggørelse af nøgletal for forbrugerpriserne i august, der viste en inflation på 2,1 pct. mod økonomernes forventning i en stigning på 1,6 pct. ifølge Bloomberg News. Før offentliggørelsen af nøgletallet kostede en svenske kr. 0,731 danske kr.

Den overraskende stigning stimulerer forventningerne om, at den svenske centralbank, Riksbanken, fremrykke tidspunktet for nedtrapningen af bankens pengepolitiske stimuli.

På det globale valutamarked er opmærksomheden rettet mod udviklingen i de amerikanske forbrugerpriser i august, som afsløres tirsdag eftermiddag. Og for kerneforbrugerpriserne er forventningerne en stigning på 4,2 pct.

Frem mod offentliggørelsen koster euro 1,1807 dollar mod 1,1811 dollar mandag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire