Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/Sydbank: Laveste inflationsstigningstakt siden starten af året

14/9 15:01

Den amerikanske kerneinflation, der er forbrugerprisstigningerne eksklusive energi og fødevarer, steg i august med 0,1 pct. i forhold til juli, hvilket er den laveste månedsstigningstakt siden starten af året.

Det skriver Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel, der fremhæver, at den amerikanske inflation over de seneste to måneder har udviklet sig nogenlunde i tråd med tiden op til corona.

Det giver ifølge makroanalytikeren den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, yderligere ammunition til vurderingen om, at den høje inflation er forbigående.

Årsstigningstakten blev for kerneinflationen på 4,0 pct., og Sydbank venter flere måneder med meget høje inflationstal.

- Fed følger inflationen tæt, og Fed vurderer, at bankens inflationsmål er opfyldt. Men faktisk er der tegn på, at deltavarianten rammer den amerikanske økonomi. Flypriserne falder med næsten 10 pct. i august, fremhæver Sydbank makroøkonom.

Fed vurderer dog, at den er i mål med inflationsmålet, og derfor afventes en normalisering af arbejdsmarkedet, så pengepolitikken gradvis kan blive strammet.

- En grim overraskelse for Fed og investorerne kan blive, hvis den høje inflation pludselig slår ud i kraftigt stigende inflationsforventninger, skriver Sydbank, der pointerer, at det indtil videre ikke er tilfældet.

Men situationen kan ifølge Mathias Dollerup Sproegel hurtigt ændre sig, og kraftigt stigende inflationsforventninger er én af de største trusler mod det gode humør på finansmarkederne.

Inflationsforventningerne kan blive presset op af tiltagende lønvækst, og Fed står ifølge Sydbank også i et dilemma, da gælden globalt er vokset eksplosivt, hvilket gør økonomierne sårbare over for hurtige rentestigninger. Det kan give skvulp på finansmarkederne.

- Men det er ikke vores hovedscenarie, da vi forventer, at Fed kan lykkedes med en gradvis stramning af pengepolitikken, skriver Sydbank, der venter første annoncering om en nedtrapning af obligationsopkøbene på rentemødet i november.

.\\˙ MarketWire