Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Novo og Ambu i front i splittet C25

13/10 09:12

Plusser til Novo og Ambu bidrager til en positiv åbning onsdag i det danske eliteindeks C25, hvor der ellers er flere faldende end stigende aktier kort efter børsåbningen.

Efter fem minuttes handel ligger C25-indekset 0,1 pct. højere i 1845,10 trods fald i 14 af de 25 aktier i indekset.

Sværvægteren Novo Nordisk trækker imidlertid op med en stigning på 0,9 pct. til 633,30 kr., efter at Danske Markets har sat kursmålet for aktien op til 735 kr. fra 685 kr. og gentaget anbefalingen "køb".

Ambu topper dog i indekset med en stigning på 1,3 pct. til 168,65 kr., og Mærsk B stiger 0,2 pct. til 17.445 kr. efter opløftende tal for den kinesiske eksport onsdag morgen.

I C25-bunden ligger Rockwool med et fald på 1 pct.

- De finansielle markeder er i dag fuldt koncentreret omkring offentliggørelsen af amerikanske forbrugerpriser og referatet fra det seneste Fed-møde. I forbrugerpriser bliver det især interessant at se, om rekordhøje energipriser og pressede forsyningskæder forplanter sig videre til slutbrugernes indkøb, skriver Jyske Bank i en morgenkommentar.

Den Internationale Valutafond (IMF) advarede tirsdag om, at centralbankerne verden over skal være meget opmærksomme på risikoen for høj inflation. Det har skærpet fokus på eftermiddagens amerikanske nøgletal for forbrugerpriserne yderligere.

REGNSKABSSÆSON STARTER OP

I eftermiddag skydes regnskabssæsonen for alvor i USA med tal fra landets største bank, JPMorgan Chase. Herhjemme var der tirsdag regnskab fra Tryg, som leverede stærkt på både præmieindtægter og indtjening.

Onsdag handles Tryg-aktien uden kvartalsudbytte på 1,07 kr. per aktie. Efter få minutters er aktien i Tryg onsdag faldet 0,1 pct. - 0,20 kr. - til 146,35 kr.

Spar Nord og Skjern Bank har onsdag morgen opjusteret forventningerne til 2021. Det til trods falder Spar Nord 0,8 pct. til 74,80 kr., mens Skjern Bank stiger 0,9 pct. til 93 kr.

Aktien i flyselskabet SAS reagerer afdæmpet på nyt fra den politiske front. Et politisk flertal besluttede tirsdag at droppe rejsevejledninger relateret til coronavirus.

- Det er superpositivt. Endelig sker det. Vi har ønsket det i et stykke tid, siger Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejse bureau Forening, til Ritzau.

SAS-aktien ligger 0,5 pct. lavere i 1,3745 kr.

.\\˙ MarketWire