Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

H+H og Rockwool: Opløftende meldinger fra britisk boligbygger

13/10 10:04

Den britiske husbygger Barratt Developments melder om en positiv start på det nye finansår, der løber frem til 30. juni 2022. Meldingerne bliver positivt modtaget af investorerne, som handler aktien højere og trækker britiske peer-selskaber med op.

- Den positive start på det nye regnskabsår er fortsat i de seneste uger, hvor private reservationer har holdt sig på et stærkt niveau, siger administrerende direktør David Thomas fra Barratt Development i en handelsopdatering.

Han kalder udviklingen særligt opløftende taget i betragtning, at der har været et betydeligt fald år til år i "Help to Buy"-reservationerne, og da perioden med pause i stempelafgifterne er løbet ud.

I opdateringen omtaler han også status på forsyningssituationen.

- Vi fortsætter med at arbejde med med vores leverandører og underleverandører og har ikke oplevet nogen større forstyrrelser i vores byggeprogram som følge af det udfordrende forsyningskædemiljø, siger David Thomas.

Selskabets samlede "forward sales", som omfatter salget af nye huse til fremtidig opførsel, var per 10. oktober på 15.393 boliger repræsenterende en værdi på 3936,6 mio. pund - opgjort inklusive selskabets joint ventures.

Finanshuset Liberum siger om handelsopdateringen, at den viser en forbedret udvikling i september og oktober - både år til år og sammenlignet med juli og august.

Reservationsraten per site per uge er "overraskende god", omkostningsinflationen er under kontrol og dækket af stigende salgspriser, og presset på forsyningskæden forstyrrer ikke produktionen, skriver Liberum i et notat ifølge Bloomberg News.

Aktien i Barratt Developments stiger onsdag med 4 pct. Taylor Wimpey ligger 3,1 pct. højere, og Persimmon og Redrow stiger henholdsvis 2,7 og 2,1 pct., mens Vistry kan notere et plus på 2,4 pct.

Blandt de danske byggevarelaterede aktier ligger H+H onsdag ved 10-tiden 1,5 pct. højere i 232 kr., og Rockwool stiger 2,3 pct. til 2671 kr.

.\\˙ MarketWire