Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Grønne aktier klædt i grønt: Citi ser massiv mulighed i IEA-rapport

13/10 11:57

De grønne aktier er onsdag flyvende på de europæiske børser, efter at finanshuset Citigroup har vurderet, at den seneste rapport fra Det Internationale Energiagentur (IEA) demonstrerer "massive muligheder" for alternative energiformer under mere ambitiøse planer for CO2-reduktion.

Det skriver Bloomberg News.

Rapporten fra Det Internationale Energiagentur understøtter ifølge Citi den opfattelse, at prognoserne for vindinstallation i den sidste del af dette årti kan vise sig at være væsentligt for lave.

Citigroup ser fortsat flere katalysatorer for vindmølleaktierne gående ind i den afsluttende del af året, hvor Vestas og tyske Nordex står øverst på købslisten.

Inden for forsyningsselskaber venter Citigroup, at vedvarende energifokuserede EDPR og danske Ørsted vil outperforme.

Det Internationale Energiagenturs rapport kommer forud for FN's COP26-klimatopmøde, der løber af stablen fra slutningen af oktober i Glasgow.

Vestas-aktien fortsætter onsdag fremgangen med et plus på 3,3 pct. til 243,60 kr. efter tirsdagens plus på 5,2 pct. Ørsted ligger med en stigning på 2,9 pct. i 880 kr. efter tirsdagens fremgang på 2,5 pct.

Tyske Nordex stiger 4,7 pct. og Lissabon-noterede EDPR ligger med et plus på 3,3 pct.

.\\˙ MarketWire