Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Dollar svækkes efter inflationstal

13/10 16:24

Den amerikanske dollar er svækket oven på de dugfriske inflationstal, der viste en stigning som ventet.

Kigger man på de amerikanske kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne, steg de 4,0 pct. i september i forhold et år forinden, hvilket var på linje med analytikernes forventninger ifølge Bloomberg. På månedsbasis steg kerneforbrugerpriserne med 0,2 pct.

En euro koster onsdag eftermiddag 1,1565 dollar mod 1,1533 dollar tirsdag klokken 17, mens en dollar er 113,46 yen værd onsdag kontra en pris på 113,61 yen ved dansk lukketid tirsdag.

På den europæiske side af Atlanten er den svenske kr. i hopla og styrkes over for blandt andet den amerikanske dollar, euroen og den danske krone.

Samtidigt holder den sig i sit stærkeste niveau siden slutningen af juni.

En euro koster onsdag eftermiddag 10,1014 svenske kr., mens den tirsdag eftermiddag kostede 10,1251 svenske kr.

Onsdag skal der 8,7393 svenske kr. til købe en dollar mod tirsdagens pris på 8,7676 svenske kr.

I forhold til den danske valuta koster en svensk kr. 0,73603 danske kr. at købe mod 0,73518 danske kr. tirsdag eftermiddag.

Generelt afventer investorerne offentliggørelse af referatet fra det seneste møde i den amerikanske centralbanks pengepoliske udvalg, Federal Open Market Committee, FOMC.

Fokus er på renteudvalgets diskussioner om en nedtrapning af den pengepolitiske stimulans i næste måned, og den eventuelle indikation af tidspunktet for rentestigninger.

Referatet fremlægges klokken 20 onsdag aften.

.\\˙ MarketWire