Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Chr. Hansen i fokus i ventet grøn ugeafslutning

15/10 08:23

Chr. Hansen fik en hård medfart torsdag efter regnskab, og fredag er analytikerne ude med kniven efter aktien.

Maersk Drilling har hevet en ny aftale hjem i Angola, hvor Totalenergies datterselskab i Angola har udnyttet en option.

Samlet endte det danske eliteindeks med et fald på 0,8 pct. til 1873,74 torsdag, efter at indekset onsdag formåede sin største stigning siden november 2020 på 2,5 pct.

For en uge siden gik indekset på weekend i indeks 1856,66.

Fredag ser umiddelbart ud til at kunne lægge lidt til indekset, da futures for både det tyske DAX-indeks og de amerikanske indeks stiger med op til 0,4 pct.

- Umiddelbart kan det være lidt svært at se, hvad der pludselig har vendt stemningen på aktiemarkederne, der ellers i en periode har været præget af stor usikkerhed som følge af det hastigt stigende inflationspres i mange lande, skriver chefanalytiker Jan Strørup Nielsen fra Nordea i en morgenkommentar.

- De seneste dage er de lange renter dog begyndt at falde tilbage, hvilket kan være noget af forklaringen på investorernes fornyede appetit på aktier. Derudover viste nye tal i går, at antallet af anmodninger om arbejdsløshedsunderstøttelse i USA faldt mere end ventet, påpeger han.

KLØ TIL CHR. HANSEN

Torsdagens regnskab og forventninger til det kommende år gav kursklø til Chr. Hansen. Og efterfølgende har flere analytikere skåret kursmålet for aktien.

Nordea ser nu et potentiale i aktien på 600 kr. fra 635 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Finanshuset gentager anbefalingen "køb".

Også Exane BNP Paribas har skåret kursmålet med knap 10 pct. til 460 kr. fra førhen 510 kr. af investeringsbanken. Anbefalingen af aktien fastholdes på "underperform" af analytiker Heidi Vesterinen.

Chr. Hansen-aktien blev torsdag bundskraber i C25-indekset med et fald på 6,7 pct. til 496,50 kr. på børsen i København.

Demant har fået sænket sit kursmål til 300 kr. fra 374 kr. af ABG Sundal Collier.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Anbefalingen er uændret "hold".

Også Danske Bank har sænket sit kursmål for aktien, der ifølge PLX.AI nu lyder på 380 kr. mod tidligere 390 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

Omvendt betyder den seneste periode med fald, at Jyske Bank nu hæver anbefalingen til aktien, så den nu lyder "køb". Kursmålet sænkes en anelse til 370 kr. fra 380 kr., oplyser banken.

Demant-aktien faldt torsdag 4,9 pct. til 287 kr.

DRILLING FÅR KONTRAKT I ANGOLA

Maersk Drilling har modtaget en kontraktforlængelse med Totalenergies i Angola til boring af oliebrønden Ondjaba-1 på rekorddybt niveau på 3628 meter mod den nuværende rekord på 3400 meter, oplyser selskabet i en meddelelse fredag morgen.

Projektet ventes at vare 54 dage, og Maersk Drillings boreskib Maersk Voyager er således afsat frem til februar 2022.

Når boringen af Ondjaba-1 er afsluttet, rykkes boreskibet videre til Namibia.

Drilling har fået løftet anbefalingen til "køb" fra "hold" af SEB, fremgår det af data fra Bloomberg News. Også kursmålet løftes en anelse til 300 kr. fra 280 kr.

Maersk Drilling-aktien steg torsdag 0,3 pct. til 247,60 kr.

Også Boozt har fået sænket sit kursmål til 126,28 kr. fra 141,14 kr. af finanshuset ABG Sundal Collier. Kursmålene er omregnet fra 170 svenske kr. og 190 svenske kr.

Anbefalingen er uændret "hold".

Aktien steg torsdag 2,5 pct. til 112,90 kr. på børsen i København.

SYDBANK ØGER I FYNSKE

Sydbank, der steg 4,6 pct. til 215,40 kr. torsdag efter en opjustering af forventningerne til 2021, har købt aktier i Fynske Bank og ejer nu 14,05 pct. af aktiekapitalen.

Det oplyser Fynske Bank i en meddelelse til fondsbørsen torsdag.

Sydbank har efter opkøbet 1.064.810 aktier i Fynske Bank.

Der er også analysenyt fra Carnegie til aktien, hvor kursmålet løftes kursmålet til 240 kr. fra 215 kr. Anbefalingen er fortsat "køb", fremgår det af data fra PLX AI.

NY FORMAND I NORDIC SHIPHOLDING

Bestyrelsesformand Knud Pontopidan udtræder af Nordic Shipholdings bestyrelse, oplyste selskabet i en meddelelse til fondsbørsen torsdag.

Udtrædelsen sker med virkning fra torsdag den 14. oktober 2021, og den kommer på baggrund af, at koncernen "nu bevæger sig ind i en ny fase med afvikling af dets aktiviteter".

Esben Søfren Poulsson er i stedet valgt til ny formand, mens Jon Robert Lewis fortsætter i rollen som næstformand.

Aktien steg 1,5 pct. til 0,132 kr. torsdag.

.\\˙ MarketWire