Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danmark: Producentpriser med største årlige stigning siden 2007

15/10 08:46

De danske producentpriser presses i vejret af kapacitetsudfordringer og flaskehalse i globale forsyningskæder, og i september steg det samlede producentprisindeks ifølge Danmarks Statistik til højeste niveau længe.

Det skriver Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, i en analyse.

Producentpriserne er i september steget med 19,0 pct. sammenlignet med samme måned året forinden, fremgår det. Alene i september steg priserne med 5,1 pct., hvis man sammenligner med måneden forinden.

Det skyldes ifølge cheføkonomen, at flaskehalse og andre udfordringer rundt om i verdens havne har gjort produktionen dyrere for danske selskaber.

- Kapacitetsudfordringer og flaskehalse i globale forsyningskæder har gjort det massivt dyrere for danske virksomheder af købe input til deres produktion og dermed dyrere at producere deres varer. Det er helt ekstreme og himmelflugtende prisstigninger, som virksomhederne oplever i deres produktion i øjeblikket, siger Jeppe Juul Borre.

De stigende producentpriser er imidlertid ikke en stor overraskelse, tilføjer Arbejdernes Landsbanks cheføkonom, da den følger den nuværende markedsudvikling, der presses af stigende energipriser, fragtrater og mangel på arbejdskraft.

.\\˙ MarketWire