Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank/CEO: Aktiekøb i Fynske Bank er fornuftig pengeanbringelse

15/10 11:16

Der er tale om en fornuftig pengeanbringelse, når Sydbank køber aktier i Fynske Bank.

Det fortæller Karen Frøsig, der er administrerende direktør i Sydbank, til MarketWire.

På den korte bane vil det sikre afkast til banken, imens det på den lange bane er "rart" at være i ejerkredsen, uddyber hun.

Torsdag aften offentliggjorde Fynske Bank, at Sydbank har købt 14,05 pct. af aktiekapitalen. Den sønderjyske bank ejer således 1.064.810 aktier i selskabet.

- Fynske Bank er en god solid bank, som vi gerne vil være en del af ejerkredsen af. Det er en helt almindelig finansiel markedsinvestering, og så har den selvfølgelig for mig et strategisk sigte, siger bankdirektøren.

- Jeg synes, at det er fint at være med i ejerkredsen om Fynske Bank, tilføjer hun.

Der har ikke været kontakt med ledelsen i Fynske Bank forud for opkøbet, og aktierne var således udbudt til salg i markedet, hvor Sydbank fik "tilbudt" og takkede ja til at købe dem. Der er dog ingen aktuelle planer om opkøb eller en sammenlægning, fortæller topchefen.

Det fremgik ikke af gårsdagens meddelelse, hvad Sydbank har betalt for aktierne. Det blev dog oplyst i samme meddelelse, at Strategic Investments havde solgt 760.000 aktier i banken - svarende til 10,4 pct. af aktiekapitalen.

Karen Frøsig afviser imidlertid over for MarketWire at kommentere både sælger og beløb.

Forud for meddelelsen om opkøbet var aktien lukket i kursen 112 kr. Markedsprisen for samtlige aktier lander således på 119,3 mio. kr.

Ifølge topchefen er det fornuftigt at anbringe sine penge i aktier i Fynske Bank, fordi Sydbank selv med genoptaget aktietilbagekøbsprogram og udsigt til udbetaling af udbytte til aktionærerne er godt kapitaliseret.

- Så synes jeg, at det er en fornuftig pengeanbringelse - både på den korte bane, fordi vi jo får del i afkastet af Fynske Bank, og jeg tror, at det er en solid bank. Jeg har ikke været inde og se deres bøger, i og med at der ikke har været noget kontakt, men det er jeg helt sikker på, siger Karen Frøsig.

Sydbank fortsætter fredag formiddag sit kursridt, efter at en opjustering torsdag sendte aktien i vejret.

Banken stiger 2,4 pct. til 220,60 kr. på børsen i København. Også Fynske Bank er i hopla, og aktien stiger intet mindre end 11,6 pct. til 125 kr.

.\\˙ MarketWire