Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Comeback til Chr. Hansen og Demant trækker C25 op

15/10 11:32

De danske aktier er igen i fin form fredag formiddag efter en kort opbremsning torsdag, og dermed sigter C25-indekset mod den første ugentlige fremgang i tre uger.

En stribe analyseændringer er med til at sætte retning efter torsdagens begivenheder på markedet, og det giver blandt andet comeback til ingredienskoncernen Chr. Hansen, der torsdag fik en hård medfart oven på sit årsregnskab for 2020/21.

Samtidig fortsætter bankaktierne deres gode takter, og særligt Sydbank udmærker sig igen efter torsdagens opjustering af forventningerne. Fredag trækker Aabenraa-banken også Fynske Bank med op, efter at førstnævnte har været på indkøb i sidstnævnte.

C25-indekset stiger sidst på formiddagen med 0,2 pct. til 1878,11.

- Vi havde en lidt træls dag torsdag i forhold til udlandet. Vi havde fald til Mærsk, Chr. Hansen, der trak meget ned, og Demant, der blev presset af tilbagetrækningshistorien med implantater, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til MarketWire.

- I dag er vi tilbage i fremgang. Bankerne ligger lunt i svinget, efter at vi har set nogle fine opjusteringer på det seneste. Derudover ser det ikke ud til, at mange af de tab, man havde frygtet, kommer alligevel, fortsætter han.

CHR. HANSEN OG DEMANT KOMMER IGEN EFTER KURSKLØ

Chr. Hansen Holding blev torsdag sendt ned med 6,7 pct. efter sit regnskab for fjerde kvartal og dermed hele regnskabsåret 2020/21.

Her skuffede særligt forventningerne til indtjeningsmarginen i indeværende regnskabsår, 2021/22, og siden regnskabet har flere analytikere skruet ned for deres kursmål for aktien.

Franske Exane BNP Paribas har sænket sit kursmål til 460 kr. fra 510 kr. og gentaget anbefalingen "underperform", Credit Suisse har sænket til 530 kr. fra 590 kr. og fastholdt "neutral, og norske DNB har skruet ned til 540 kr. fra 570 kr. og gentaget "hold".

Nordea anbefaler fortsat "køb" af Chr. Hansen, men har sænket sit kursmål til 600 kr. fra 635 kr.

Investorerne benytter dog torsdagens massive kursfald til at samle op i ingrediensaktien, der fredag stiger med 1,3 pct. til 502,70 kr.

Demant kommer også igen med en stigning på 1,1 pct. til 290,10 kr. efter sin nedtur torsdag, der blev udløst af den kedelige nyhed om en tilbagekaldelse af en lang række cochlear-implantater med funktionsfejl.

Det sendte aktien ned med 4,9 pct.

Siden har Jyske Bank løftet sin anbefaling af Demant til "køb" fra "hold", mens ABG Sundal Collier er gået i den anden retning og har sænket sit kursmål til 300 kr. fra 374 kr.

- Demant er faldet 25 pct. siden august, og så er den blevet 20 pct. billigere end Sonova (schweizisk konkurrent, red.) og handler pænt under det historiske gennemsnit, forklarer Martin Munk om Jyske Banks løft af anbefalingen.

SYDBANK KØBER STOR AKTIEPOST I FYNSKE BANK

Sydbank er desuden igen i god form fredag med en stigning på 2,8 pct. til 221,40 kr. - oven på torsdagens kursplus på 4,6 pct. udløst af en opjustering af forventningerne.

Sydbank har købt en stor portion aktier i Fynske Bank, så banken nu ejer 14,05 pct. af aktiekapitalen i den mindre fynske kollega.

Det sender aktien i Fynske Bank op med 14,3 pct. til 128 kr.

Men også Sydbank selv bliver igen belønnet. Banken har da også fået hævet sit kursmål hos Carnegie til 240 kr. fra 215 kr. efter torsdagens opjustering.

Carnegie anbefaler stadig "køb" af aktien.

Bankkollegaerne hos Jyske Bank og Danske Bank følger også med op med henholdsvis 3 pct. til 309,10 kr. og 1,5 pct. til 111,40 kr.

Jyske Bank har fået løftet sin anbefaling hos Handelsbanken til "køb" fra "hold", og samtidig er kursmålet hævet til 340 kr. fra 330 kr.

I bunden af C25-indekset falder DSV med 1,2 pct. til 1498 kr. efter fremgang de tre foregående handelsdage på stribe, efter at transport- og logistikselskabet sent mandag opjusterede sine forventninger til hele 2021 endnu en gang.

.\\˙ MarketWire