Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Simcorp: Schweizisk peerselskab dykker efter svag salgsudvikling

15/10 11:51

Temenos ligger fredag nederst i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, efter at den schweiziske softwarekoncern, der ligesom danske Simcorp leverer software til banker og finansinstitutioner, har leveret en skuffende salgsudvikling i tredje kvartal.

Det skriver Bloomberg News efter regnskabet, der blev præsenteret torsdag efter lukketid.

Salget (ikke-IFRS) steg 8,5 pct. i tredje kvartal til 231,6 mio. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 235,1 mio. dollar.

Driftsindtjeningen (ikke-IFRS) steg i kvartalet med 3,6 pct. til 865 mio. dollar.

Finanshuset Baader, der har anbefalingen "sælg" på Temenos, ser regnskabet som en blandet pose bolsjer, hvor svagheden i Europa rejser spørgsmål om selskabets udsigter for en genopretning i regionen.

Analytiker Knut Woller fremhæver, at den bedre end ventede driftsindtjening er mindre iøjnefaldende når man sammenligner med den positive overraskelse med licenserne.

Kvaliteten af de operationelle pengestrømme er ifølge analytikeren også blevet forværret i kvartalet med medvind fra leverandørfordringer og modvind fra kundefordringer.

På børsen i Zürich dykker Temenos 13,7 pct. til 115,25 schweizerfranc til det laveste niveau siden februar. På den danske scene ligger Simcorp med et fald på 0,9 pct. i 762,60 kr., hvilket er nok til en placering som næstsidst i C25-indekset.

.\\˙ MarketWire