Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Sikre havne svækkes - yen på sit svageste niveau i tre år

15/10 15:35

Den japanske yen og schweizerfranc sendes begge i grøften i fredagens handel, hvor risikoappetitten igen er til den gode side, hvilket mindsker investorernes behov for at søge mod sikker havn.

Yen svækkes så meget, at valutaen over for den amerikanske dollar rammer sit laveste niveau i lige godt tre år.

En dollar koster således 114,42 yen fredag eftermiddag mod 113,70 yen per dollar ved dansk lukketid torsdag.

Svagere har den japanske yen ikke ligget i svinget over for dollar siden starten af oktober 2018.

Også schweizerfranc benyttes ofte som sikker havn af investorerne, og derfor er alpevalutaen ligeledes i modvind fredag, hvor aktiemarkederne verden over trækker opad.

Her koster en euro 1,0733 schweizerfranc mod 1,0702 franc per euro, da de danske handlere gik hjem torsdag eftermiddag.

I det tunge valutakryds mellem euro og dollar slår den forøgede risikovillighed også igennem fredag, hvor euro styrkes en spids til 1,1598 dollar fra 1,1590 dollar per euro ved dansk lukketid torsdag.

Andetsteds er der også klar medvind til den norske krone, efter at futures for den europæiske referenceolie, Brent, fredag er røget op i det højeste niveau siden 2014, og samtidig er spotprisen på sit højeste i tre år.

Det er godt nyt for den norske økonomi, der har store aktiver i olieindustrien, og derfor korrelerer bevægelserne i den norske krone og oliepriserne ofte.

Den norske krone styrkes derfor fredag eftermiddag til 0,7629 danske kr. fra 0,7592 danske kr. per norsk krone ved dansk lukketid torsdag.

.\\˙ MarketWire