Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aktier: Bankerne trak igen overskrifter i grønt C25

15/10 17:03

De danske aktier gik fredag på weekend med pæne plusser, og trods en kort opbremsning torsdag steg C25-indekset dermed pænt over ugen og sikrede sin første ugentlige fremgang i tre uger.

En stribe analyseændringer var med til at sætte retning efter torsdagens begivenheder på markedet, og det gav blandt andet comeback til ingredienskoncernen Chr. Hansen, der torsdag fik en hård medfart oven på sit årsregnskab for 2020/21.

I hovedrollerne var dog flere bankaktier, der fortsatte deres gode takter, og særligt Sydbank udmærkede sig igen efter torsdagens opjustering af forventningerne.

Fredag trak Aabenraa-banken også Fynske Bank med op, efter at førstnævnte har været på indkøb i sidstnævnte.

C25-indekset steg med 1,3 pct. til 1898,65.

- Vi havde en lidt træls dag torsdag i forhold til udlandet. Vi havde fald til Mærsk, Chr. Hansen, der trak meget ned, og Demant, der blev presset af tilbagetrækningshistorien med implantater, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til MarketWire.

- Nu er vi tilbage i fremgang. Bankerne ligger lunt i svinget, efter at vi har set nogle fine opjusteringer på det seneste. Derudover ser det ikke ud til, at mange af de tab, man havde frygtet, kommer alligevel, fortsætter han.

CHR. HANSEN OG DEMANT KOM LIDT IGEN EFTER KURSKLØ

Chr. Hansen Holding blev torsdag sendt ned med 6,7 pct. efter sit regnskab for fjerde kvartal og dermed hele regnskabsåret 2020/21.

Her skuffede særligt forventningerne til indtjeningsmarginen i indeværende regnskabsår, 2021/22, og siden regnskabet har flere analytikere skruet ned for deres kursmål for aktien.

Franske Exane BNP Paribas har sænket sit kursmål til 460 kr. fra 510 kr. og gentaget anbefalingen "underperform", Credit Suisse har sænket til 530 kr. fra 590 kr. og fastholdt "neutral, og norske DNB har skruet ned til 540 kr. fra 570 kr. og gentaget "hold".

Nordea anbefaler fortsat "køb" af Chr. Hansen, men har sænket sit kursmål til 600 kr. fra 635 kr.

Investorerne benyttede dog torsdagens massive kursfald til at samle op i ingrediensaktien, der fredag steg med 0,5 pct. til 499,20 kr.

Demant kom også lidt igen med en stigning på 1,2 pct. til 290,40 kr. efter sin nedtur torsdag, der blev udløst af den kedelige nyhed om en tilbagekaldelse af en lang række cochlear-implantater med funktionsfejl.

Det sendte aktien ned med 4,9 pct.

Siden har Jyske Bank løftet sin anbefaling af Demant til "køb" fra "hold", mens ABG Sundal Collier er gået i den anden retning og har sænket sit kursmål til 300 kr. fra 374 kr.

- Demant er faldet 25 pct. siden august, og så er den blevet 20 pct. billigere end Sonova (schweizisk konkurrent, red.) og handler pænt under det historiske gennemsnit, forklarer Martin Munk om Jyske Banks løft af anbefalingen.

SYDBANK KØBER STOR AKTIEPOST I FYNSKE BANK

Sydbank var desuden igen i god form fredag med en stigning på 3 pct. til 221,80 kr. - oven på torsdagens kursplus på 4,6 pct. udløst af en opjustering af forventningerne.

Sydbank har købt en stor portion aktier i Fynske Bank, så banken nu ejer 14,05 pct. af aktiekapitalen i den mindre fynske kollega.

Det sendte aktien i Fynske Bank op med 10,7 pct. til 124 kr.

Men også Sydbank selv blev igen belønnet. Banken har da også fået hævet sit kursmål hos Carnegie til 240 kr. fra 215 kr. efter torsdagens opjustering.

Carnegie anbefaler stadig "køb" af aktien.

Bankkollegaerne hos Jyske Bank og Danske Bank fulgte også med op med henholdsvis 4,7 pct. til 314,10 kr. og 3,4 pct. til 113,45 kr.

Danske Bank endte dermed øverst i C25.

Med til at trække Jyske Bank op var en løftet anbefaling hos Handelsbanken, der har skruet op til "køb" fra "hold", og samtidig er kursmålet hævet til 340 kr. fra 330 kr.

I bunden af C25-indekset faldt DSV med 0,6 pct. til 1506 kr. efter fremgang de tre foregående handelsdage på stribe, efter at transport- og logistikselskabet sent mandag opjusterede sine forventninger til hele 2021 endnu en gang.

Med i C25-toppen endte også Vestas, der uden selskabsspecifikt nyt steg med 3,3 pct. til 252 kr.

Endnu en opjustering blandt bankerne bød fredagen også på, da Banknordik løftede sin prognose for 2021's nettooverskud til 230-250 mio. kr. fra tidligere 190-220 mio. kr.

Aktien steg 1,2 pct. til 176,50 kr.

.\\˙ MarketWire