Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab/Sydbank: Stærkt Darzalex-salg baner vejen for opjustering - NY

19/10 13:19

Salget af knoglemarvskræftmidlet Darzalex overgik i tredje kvartal forventningerne blandt analytikerne med cirka 850 mio. kr.

Og det samlede markedssalg fra Johnson & Johnson-ejede Janssen, som har indlicenseret Darzalex fra danske Genmab, kan dermed meget vel ende med at overgå det estimat på 5,6-5,9 mia. dollar, som Genmab har indregnet i sine prognoser for 2021.

Da Genmab modtager royalties fra salget, baner det vejen for en mulig opjustering fra det danske selskab, lyder det fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

- Genmab indregner i 2021 et samlet markedssalg af Darzalex på 5,6-5,9 mia. dollar, og efter de første tre kvartaler har Janssen realiseret et salg på godt 4,4 mia. dollar, siger analytikeren til MarketWire.

I tredje kvartal omsatte Darzalex for 1,58 mia. dollar - eller knap 10,1 mia. kr. - mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 1,45 mia. dollar - svarende til 9,25 mia. kr.

- Tager man udgangspunkt i salget i tredje kvartal, vil det samlede salg i 2021 - selv uden sekventiel vækst i fjerde kvartal - ende helt i den absolutte top af intervallet, siger Søren Løntoft Hansen.

Det er bestemt min forventning, at der vil være vækst i fjerde kvartal også, og så er der gode muligheder for at, at markedssalget kan overgå det indregnede estimat. Dermed er der også gode muligheder for en opjustering, fortsætter han.

FLERE FAKTORER BAG FREMGANG

Senioranalytikeren fra Sydbank havde selv højere forventninger til salget af Darzalex i tredje kvartal, end konsensus antyder, men selv hans estimat overgås af virkeligheden.

Og det er der flere forklaringer på.

- Det er et stærkt salg i tredje kvartal, der er bedre end mit estimat på 1,52 mia. dollar og 1,47 mia. dollar, som er Genmabs indsamlede estimat. Det er både salget i USA og uden for USA, der overrasker positivt, siger Søren Løntoft Hansen.

Salget af Darzalex i USA udgjorde i tredje kvartal 841 mio. dollar i USA og 739 mio. dollar i resten af verden.

Han peger på, at fremgangen på det amerikanske marked er drevet af både øget penetration af Darzalex som førstelinjebehandling af knoglemarvskræft og med et stort bidrag fra den subkutane udgave af midlet - Darzalex Faspro - som vinder hastigt indpas.

- Derudover er der også et mindre, men tiltagende bidrag fra Darzalex i amyloidose, siger Søren Løntoft Hansen, der peger på, at fremgangen uden for USA primært er drevet af øget markedspenetration i de forreste linjer i behandlingen af knoglemarvskræft.

Amyloidose er en sygdom kendetegnet ved aflejring af proteiner i kroppens organer, som kan give blandt andet nedsat nyrefunktion eller hjertesvigt.

Her har Genmab og partneren Janssen i løbet af 2021 modtaget godkendelser til behandling af sygdommen med Darzalex Faspro.

.\\˙ MarketWire