Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/CEO: Vil kunne møde efterspørgsel efter Wegovy tidligt i 2022 -NY

3/11 10:03

Interessen for Novo Nordisks nye vægttabsmiddel, Wegovy, fortsætter med uformindsket styrke i USA og har overgået Novos egne forventninger betydeligt.

Det er meldingen fra administrerende direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, onsdag på en telekonference for pressen i forbindelse med præsentationen af regnskabet for tredje kvartal.

Regnskabet viser, at Novos salg af vægttabsmidler, det vil sige Wegovy og forgængeren Saxenda, steg hele 82 pct. i lokal valuta til 2398 mio. kr. i tredje kvartal. Det var en pæn bid over analytikernes forventninger om 2232 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Novo inden opjusteringen i sidste uge.

- Den amerikanske lancering har væsentligt overgået vores forventninger, hvilket understreger det stærke umødte behov hos folk, der lider af fedme.

- Dette har sat vores forsyningskæde under pres, og patienter kan midlertidigt opleve forsinkelser i forhold til at få opfyldt deres recepter i resten af 2021. Vi venter, at være i stand til at møde efterspørgslen i starten af 2022, afhængig af efterspørgslen til den tid, siger Lars Fruergaard Jørgensen.

WEGOVY PASSERER SAXENDA MÅLT PÅ RECEPTER

Han peger på, at det totale antal recepter på Wegovy steg til 16.700 i uge 19 efter lanceringen i juni. Til sammenligning viser Novos grafer, at det samlede antal recepter på forgængeren Saxenda var på 11.200 i oktober mod 11.500 i juli.

Mere end 70 pct. af recepterne på Wegovy udskrives til nye patienter, der ikke tidligere har taget vægttabsmidler, og Wegovy er dermed medvirkende til, at hele markedet for vægttabsmidler vokser i USA. Den store interesse skal blandt andet ses i lyset af Wegovys effekt. Mens de kliniske studier af Saxenda har vist et vægttab på cirka 5-8 pct., har studierne med Wegovy vist et gennemsnitligt vægttab på 15-17 pct. Saxenda klarer sig dog stadig godt.

- Vi føler, at vægttabsmarkedet er ved at åbne sig. Man kan spekulere på, hvad der driver det. Det kan være al opmærksomheden om Wegovy, men kan også skyldes covid-19 og behovet for generelt at styrke helbredet. Der er det opmuntrende at se, at Saxenda også spiller en nøglerolle i forhold til at sikre vækst, og i USA ser vi en relativt konstant Saxenda-forrentning, hvor Wegovys salg så lægges på toppen, siger Lars Fruergaard Jørgensen.

MARKEDSADGANG PÅ 60 PCT.

Han glæder sig desuden over, at de tre største amerikanske indkøbsforeninger, PBM'er, der rådgiver private sygekasser, allerede har sat Wegovy på deres tilskudslister.

Det betyder, at Novo nu har adgang til 60 pct. af de patienter, der er sikret via private ordninger, for Wegovy, mens tallet for Saxenda, der har adskillige år på bagen, er 80 pct.

Oven i har Novo lanceret et program for de patienter, der endnu ikke kan få tilskud til behandlingen, og uddelt rabatkuponer, så patienterne kan starte behandling med Wegovy, inden at deres sygesikring giver tilskud.

- Vi kan se, at omkring 60 pct. af produkterne, der sælges, sælges via støtteprogrammet. Så det har været et meningsfyldt program i forhold til at mobilisere patienterne og skabe opmærksomhed og erfaring. Det er måske det mest effektive program, vi nogensinde har lanceret, men vi har ingen tal for den underliggende efterspørgsel, og hvem der ikke får produkter. Men vi kan konstatere, at efterspørgslen er meget stor, siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Under den offentlige sygesikring for ældre amerikanere, Medicare, er der derimod ikke tilskud til vægttabsbehandlinger.

- Af de omkring 110 mio. overvægtige amerikanere er i store træk halvdelen dækket af private forsikringer, og det er i den del af markedet, at vi har cirka 60 pct. adgang til patienterne via de tre store PBM'ere, uddyber Karsten Munk Knudsen, finansdirektør i Novo.

Novo nævner desuden, at der er indsendt registreringsansøgning for Wegovy i Japan. I Europa ventes sundhedsmyndighederne desuden at tage stilling til markedsføringsansøgningen for Wegovy inden udgangen af i år.


.\\˙ MarketWire