Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Sydbank: Lav rentabilitet kan række langt ind i 2022

3/11 15:58

Vestas har sat ambitionerne ned i forhold til indtjeningen i år til en EBIT-margin på 4 pct. mod tidligere 5-7 pct. Og på trods af at forstyrrelser i forsyningskæden og stigninger i omkostningerne i forvejen var kendte, da rammer det Vestas hårdere end forudset.

Det skriver Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, i et notat, efter Vestas kom med regnskab for tredje kvartal onsdag morgen.

- Selskabet forventer, at forstyrrelserne rækker langt ind i 2022, og Vestas kan ikke have taget højde for alle ekstraomkostninger i salgspriserne på de ordrer, der skal opføres i 2022. Derfor tyder meget på, at 2022 også bliver et år med meget lav rentabilitet, siger Jacob Pedersen, der har sænket sine estimater for både 2021 og 2022 markant.

Vestas overraskede positivt på omsætningen i kvartalet og har overleveret flere vindmøller til kunderne, end Sydbank estimerede i Offshore:

- Og priserne på de overleverede møller har været lidt højere, end vi modellerede. På indtjeningssiden er der dog tale om en gedigen skuffelse. Den underliggende indtjening, bruttomarginalen, på 10,8 pct. er klart under vores forventninger på 13 pct. Og det koster på resultatet af primær drift (før engangsposter), der er 22 pct. lavere end vores (og markedets) forventninger, skriver aktieanalysechefen.

Vestas falder tungt på aktiemarkedet onsdag, hvor en Vestas -aktie dropper 16,7 pct. til 222,10 kr.

SYDBANK FASTHOLDER "KØB"

Selvom Vestas-aktien er dyr målt i forhold til det aktuelle indtjeningsniveau, og 2022 bliver endnu et transisionsår med lav rentabilitet på vej mod en indtjeningsgenrejsning, så fastholder Sydbank sin købsanbefaling.

- I de kommende måneder og kvartaler bliver mange store havvindudbud afgjort, og vi forventer flere stor-ordrer, der står Vestas på. Vi imødeser desuden stærk stemningsstøtte fra et mere ambitiøst politisk drev mod bæredygtighed og vindkraft, påpeger Jacob Pedersen.

Han vurderer, at Vestas, der er verdens største vindmølleproducent, stadig er den klart mest profitable:

- Vestas er misundelsesværdigt positioneret til at få gavn af de politiske bæredygtighedstiltag. Det, forventer vi, vil helt sikkert holde langsigtede investorer interesserede - og fastholde en prisfastsættelse, der ser ud over det aktuelle rentabilitetsdyk, skriver han i notatet.

Men aktien vil "formentlig først bliver mere spiselig i 2023."

Sydbank har haft en købsanbefaling for aktien siden januar 2018, hvor en aktie i Vestas kostede 88 kr.

.\\˙ MarketWire