Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas' børsværdi faldt 48,5 mia. kr. efter ny nedjustering - NY

3/11 17:10

Aktien i den danske vindmølleproducent Vestas faldt massivt onsdag, efter at selskabet onsdag morgen nedjusterede forventningerne i et skuffende regnskab for tredje kvartal.

Onsdag endte aktien med et fald på 18,2 pct. i 218 kr. svarende til en aktiekurs, der er faldet 48,50 kr. Faldet siden tirsdag betyder, at den samlede børsværdi af selskabet er svundet ind med 48,5 mia. kr.

Samlet består Vestas nemlig af lidt over 1 mia. aktier, og med kursen onsdag kan markedsværdien opgøres til 218 mia. kr.

Dermed er selskabet målt på børsværdi fortsat det femtestørste i det danske eliteindeks, C25, hvor Novo Nordisk, Ørsted, DSV og Mærsk har en større markedsværdi.

Stigende omkostninger til råvarer, komponenter og transport presser i øjeblikket indtjeningen hos Vestas, som i 2021 nu venter en driftsmarginal, EBIT, før særlige poster på omkring 4 pct.

Før onsdagens kvartalsregnskab ventede selskabet en margin på 5-7 pct.

.\\˙ MarketWire