Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/Sydbank: Wegovy-data peger på at man skal blive i behandlingen

5/11 14:46

Novo Nordisks nye data fra Step 5-studiet med fedmemidlet Wegovy peger på, at det giver en god effekt på vægten at blive på behandlingen med midlet.

Og det er selvsagt positivt nyt for det danske medicinalselskab, selv om nogle af dataene fra studiet allerede var kendt i markedet.

Sådan lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

Han vurderer, at Novo Nordisk med Wegovy har taget et stort skridt i retningen af vedvarende vægttab i en størrelse, der kan sammenlignes med kirurgiske indgreb som eksempelvis gastrisk bypass.

- Vi er der slet ikke endnu, men det er et kraftigt skridt i den retning, siger senioranalytikeren til MarketWire.

- Man har fået en indikation af, at man skal blive på behandlingen. Det fik vi også allerede til dels ved eksempelvis Step 4, der viste, at man tager på i vægt, når man dropper ud af behandlingen. Men studiet her har kørt i endnu længere tid, fortsætter han.

Novo Nordisk har desuden gode kort på hånden i forhold til at udvikle platformen for fedmemedicin yderligere.

Blandt andet er medicinalselskabet i færd med udviklingen af en kombinationsbehandling med Semaglutid 2,4 milligram (Wegovy) og amylinanalogen AM833.

I fase 1 viste den behandling markant større vægttab over 20 uger, end behandlingen med Semaglutid alene gjorde.

Efter 20 ugers behandling i fase 1-kombinationsstudiet med Semaglutid og AM833 havde den gruppe patienter, der fik den største dosis, et vægttab på gennemsnitligt 17,1 pct. Udgangspunktet var en medianvægt på 95,1 kilo.

MERE KONKURRENCE KAN ØGE MARKEDET

Novo Nordisk selv pegede så sent som i selskabets regnskab for tredje kvartal onsdag i denne uge på, at efterspørgslen har været overraskende stor efter lanceringen af Wegovy i USA.

Og demografien taler også for, at markedet for fedmebehandling kan byde på et salg for mange milliarder.

- Der er nogle lidt større barrierer, i forhold til hvordan fedme bør betragtes og behandles, end tilfældet er med diabetesbehandling. Men fundamentet er der i hvert fald, fordi der er mange flere kraftigt overvægtige i verden, end der er diabetikere, siger Søren Løntoft Hansen.

Lige nu står Novo Nordisk lidt alene med udviklingen af markedet for ren fedmebehandling, men der er mere konkurrence på vej.

Blandt andet arbejder amerikanske Eli Lilly med behandlingsalternativer, og det samme gør danske Zealand Pharma sammen med Boehringer Ingelheim.

Og det kan være med til at øge markedet på sigt, vurderer Søren Løntoft Hansen.

- Inden for GLP-1 i diabetes har man set, at hver gang, der bliver bragt ny innovation ind - om det så er fra Novo eller konkurrenter - så vokser markedet. Så selv om markedsandelen måske falder, bliver den samlede kage så meget større, at man stadig oplever fremgang, siger senioranalytikeren.

- Det bliver interessant at se, hvad der sker, hvis der kommer nogle flere aktører og dermed konkurrenter ind i markedet. Lige nu står Novo meget alene med at bygge det op, fortsætter han.

.\\˙ MarketWire