Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aktier: Ambu slog kolbøtte i grønt marked - NY

9/11 17:20

Ambu, der leverede regnskab garneret med blandt andet skuffende forventninger, slog en kursmæssig kolbøtte i tirsdagens aktiehandel - fra minus til plus og endte i toppen af det danske eliteindeks.

Eliteindekset steg tirsdag 0,4 pct. til 1992,64 efter ved 15-tiden at have været over 2000-niveauet for første gang siden torsdag.

- Der er fortsat forholdsvis god stemning på det danske aktiemarked og i øvrigt på de andre europæiske markeder, siger afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen i Sydbank til MarketWire.

AMBU VENDTE RUNDT

Ambu-aktien endte dagen 6,4 pct. højere i 174,40 kr. efter at have leveret regnskab. I dagens løb svingede den mellem 157,40 kr. og 201,70 kr. Aktien er dog fortsat faldet knap 30 pct. i år.

- Det mønster virker på mig som der er en shortcovering i aktien, siger Ole Kjær Jensen.

En holdning som analytiker i DNB Jesper Inglidsen deler.

- Jeg tror, det hænger lidt sammen, at den er så shortet. Omkring 20 pct. af aktierne er i princippet shortet. Der har været en hel del diskussion om, hvor guidance skulle være i år, og den har vi nu fået ud af verden, vurderer Jesper Ingildsen.

Medicokoncernen dog leveret svage prognoser for det nye regnskabsår i forbindelse med regnskabet for 2020/21. Den organiske salgsvækst blev i hele 2020/21 på 16 pct. I det nye regnskabsår ventes det niveau at blive fastholdt, da Ambu ser en vækst på 15-19 pct. i 2021/22.

Med til shortcoveringen kan være tro på, at forventningerne er til den konservative side og måske vil danne grobund for opjusteringer i løbet af året.

Der var dog også noget positivt. Ambu leverede positivt nyt efter regnskabet i forbindelse med indledende resultater fra et klinisk studie med medicoselskabets endoskop Ascope Duodeno 1.5.

EBIT-marginen før særlige poster landede i 2020/21 på 8,5 pct. mod ventet 8,8 pct. af analytikere adspurgt af Bloomberg News. Her venter Ambu for indeværende regnskabsår 7-9 pct.

MÆRSK SEJLEDE I C25-TOPPEN

De to Mærsk-aktier steg tirsdag, hvor B-aktien lukkede 2,6 pct. højere i 19.635 kr.

- Der er ikke noget nyt om de to aktier, men de har medvind på alle fronter for øjeblikket og er på vej mod Danmarkshistoriens største overskud nogensinde, siger Ole Kjær Jensen.

VESTAS SAD NEGATIVT KONKURRENTNYT OVERHØRIGT

Trods negativt nyt fra endnu en tysk konkurrent - tirsdag Nordex og fredag fra Siemens Gamesa - endte Vestas svagt i rødt, da aktien faldt 0,4 pct. til 224 kr. Mandag steg aktien 6,7 pct.

Mandagens stigning kom efter fredagens sene beroligende meldinger fra konkurrenten Siemens Gamesa. I sidste uge satte Vestas selv forventningerne lavere i en nedjustering til helåret.

Mandag efter lukketid satte den tyske konkurrent Nordex også sine forventninger til driften ned for i år. Det var en større end ventet luns, Nordex skar af sine forventninger til driftsmarginen, vurderer Citigroup.

COLOPLAST SUNDEDE SIG EFTER MANDAGSPLUS

Coloplast, der også var blandt mandagens store vindere i C25-indekset, hvor aktien blev sendt op med 5,6 pct. efter annonceringen af opkøbet af Atos Medical til 16 mia. kr.. Tirsdag lukkede aktien uændret i 1115 kr.

Coloplast har efterfølgende fået løftet sit kursmål til 980 kr. fra 925 kr. af Danske Bank, der gentager den negative anbefaling "sælg".

LUNDBECK VARMEDE OP TIL ONSDAGS-TAL

Lundbeck steg 1,8 pct. til 179,50 kr. op til onsdagens regnskabstal.

Estimaterne ligger allerede i toppen af Lundbecks egen prognose, inden selskabet onsdag morgen offentliggør regnskab for tredje kvartal.

Fokus blandt analytikerne vil være på salget af Lundbecks fire nøgleprodukter, antidepressivet Brintellix, skizofrenimidlet Abilify Maintena, Rexulti mod skizofreni og depression og Vyepti til forebyggelse af migræne.

For hele 2021 spår analytikerne en omsætning på lige under 16,5 mia. kr., mens driftsresultatet, EBIT, estimeres at lande på 2262 mio. kr.

Til sammenligning er Lundbecks seneste forventning en omsætning på 16,3-16,6 mia. kr. og et driftsresultat på 2,0-2,3 mia. kr.

Omvendt varmede Genmab op med et kursfald på 2,9 pct. til 2924 kr, inden selskabets regnskab onsdag.

ALK LØFTET TIL "KØB" AF ABG

Blandt sidepapirerne har Boozt aflagt regnskab, hvor forventningerne til helåret er blevet fastholdt.

Salget er i tredje kvartal steg til 1232,1 mio. svenske kr. fra 940,1 mio. svenske kr., mens driftsindtjeningen faldt til 7,4 mio. svenske kr. fra 47,9 mio. svenske kr. året før.

Boozt-aktien steg 2,7 pct. til 111,10 kr.

Københavns Lufthavne steg 1,9 pct. til 6600 kr. efter at have leveret regnskab.

.\\˙ MarketWire