Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Stærk dollar giver slinger i valsen - NY

25/11 06:48

De asiatiske aktiemarkeder slingrede derudaf torsdag, hvor den amerikanske dollar påvirker de enkelte markeder i forskellig retning.

Især de japanske investorer får glæde af en stærk dollar og med en amerikansk valuta nær det stærkeste niveau i næsten fem år, er der gevinst til aktiemarkedet.

- Når det kommer til regional aktieallokering, holder vi øje med den amerikanske dollar, som når nye højder, og det giver modvind for aktier på de nye markeder, siger investeringsstrateg Fook-Hien Yap fra Standard Chartered Bank i Singapore ifølge Reuters.

MSCI's Asia APEX 50-indeks over aktier i Asien og Stillehavsområdet uden for Japan stiger 0,2 pct.

Sideløbende indikerer futures for Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq en positiv åbning med stigninger på 0,2-0,3 pct., når markedet i New York genåbner efter Thanksgiving i morgen, fredag.

I Tokyo får de store eksportører glæde af den stærke dollar, der opmuntrer investorerne til køb af de store bilproducenter og halvlederrelaterede papirer.

- Investorer køber højteknologiske udstedelser i Tokyo, efter at de amerikanske teknologiaktier steg natten over, skriver Okasan Online Securities i et notat ifølge AFP.

Nikkei 225 stiger 0,8 pct., og det brede Topix-indeks øger 0,4 pct.

På det kinesiske fastland er markedsdeltagernes mere tilbageholdende.

Shanghai Composite viger 0,2 pct., og CSI 300 dropper 0,3 pct, mens Hongkongs Hang Seng-indekset modsat ligger med et plus på 0,1 pct.

På de øvrige børser ligger Taiwans Taiex-indeks uændret, Kospi-indekset i Seoul dropper 0,3 pct., og Singapores Strait Times-indeks falder 0,2 pct.

Australiens ASX-indeks er lukket med et plus på 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,8
Topix+0,4
Hongkongs Hang Seng+0,1
China Shanghai Composite-0,2
China CSI 300
-0,3
Taiwan Taiex0,0
Sydkoreas Kospi-0,3
Indiens BSE Sensex0,0
Singapores STI-0,2
Sydney ASX 200+0,1

Indeksværdi klokken 6.15.

.\\˙ MarketWire