Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwool/Jyske: Hæves i generelt positivt marked - indtjening skuffede

25/11 10:02

Udviklingen for aktien i Rockwool er vendt rundt på en tallerken torsdag formiddag, og selskabets aktie er nu blandt de mest stigende i det danske eliteindeks efter et solidt dyk ved åbningen.

Aktien stiger 2,3 pct. til 2952 kr. efter omkring en times handel.

Ifølge Janne Vincent Kjær, analytiker i Jyske Bank, skyldes det i høj grad den generelle udvikling på det danske marked torsdag.

- Der er ikke noget selskabsspecifikt, som skal forklare den bevægelse, siger hun til MarketWire.

- Markedet er generelt oppe, og den følger de andre danske aktier op, så det er måske nærmere forklaringen, lyder det.

De seneste dage har generelt været negative på det danske aktiemarked, der har været præget af nervøsitet og uro. Indekset tabte 0,2 pct. onsdag efter et fald på 3,2 pct. tirsdag, som var det største dyk i indekset siden 23. marts sidste år.

Onsdag var også Rockwool-aktien ramt og endte i bunden af C25-indekset efter et fald på 2,9 pct. efter offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal.

- Indtjeningen skuffede. Godt nok fastholdt de forventningerne til helåret, men indtjeningsevnen var jo lavere end ventet her i kvartalet, siger Janne Vincent Kjær.

Derfor var hun heller ikke overrasket over faldet, der vurderes passende ovenpå tallene og de medfølgende meldinger.

- Hvor de tidligere har sagt, at de forventede at kunne kompensere fuldt ud for de stigende inputpriser i fjerde kvartal, så er den ordlyd blevet droppet til fordel for et behov for prisstigninger, som de kommer med i fjerde kvartal. Og der er behov for flere prisstigninger fra årsskiftet for at kompensere for de her kraftigt stigende energipriser, siger hun.

Senere på dagen skal Rockwools ledelse i vælten, når der er telekonference. Her bliver fokus på udsigterne ind i 2022, hvor meget de stigende energiomkostninger vil påvirke indtjeningen, og i hvilken grad selskabet venter at kunne kompensere ved at hæve priserne.

- Der er rigtig meget fokus på de stigende energiomkostninger, og hvad omfanget bliver. Omsætningen i tredje kvartal blev positivt påvirket af, at de jo har annonceret prisstigninger, og det kan godt gøre, at nogen har købt lidt ind forud for de prisstigninger, så de har opbygget lager, siger Janne Vincent Kjær.

Isoleringskoncernen Rockwool fastholder forventningerne til 2021 om en stigning i omsætningen på omkring 17 pct. i lokale valutaer og en EBIT-margin på over 13 pct.

.\\˙ MarketWire