Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sveriges Riksbank fastholder renten men varsler stramning

25/11 10:28

Den svenske krone styrkes torsdag formiddag i kølvandet på Riksbankens varsel om en strammere pengepolitik fremadrettet.

Ganske vist blev styringsrenten helt som ventet fastholdt på 0,0 pct., men Riksbanken venter nu at hæve styringsrenten i slutningen af 2024 og stopper samtidig sit opkøbsprogram af obligationer i starten af 2022.

Ifølge Kim Blindbæk, der er seniorøkonom i Sydbank, er det ventede renteløft nye toner fra Riksbanken og de første spæde skridt mod en endnu tidligere renteforhøjelse.

- Riksbankens egne estimater viser, at den svenske økonomi allerede i løbet af 2022 vil løbe tør for ledig kapacitet. Vi ser også, at arbejdsmarkedet bliver mere og mere stramt i takt med at beskæftigelsen stiger, og et stort antal jobopslag vidner om god efterspørgsel efter arbejdskraft. Det taler for, at pengepolitikken langsomt bør strammes, skriver Kim Blindbæk.

Torsdagens meddelelse styrker den svenske krone, der ved 10-tiden handles i 0,7293 kr. mod 0,7280 kr. onsdag eftermiddag. Kort efter rentemeddelelsen kostede den svenske kr. 0,7308 danske.

- Den svenske krone har ellers haft en udfordrende november, hvor kronen har vist den største svækkelse siden marts 2020, hvor coronakrisen rasede. Investorerne reagerer positivt på, at der nu langsomt signaleres en strammere pengepolitik i Sverige, vurderer Sydbanks makroøkonom.

.\\˙ MarketWire