Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Dansk fregat dræber pirater i område for danske handelsskibe

25/11 10:55

Den danske fregat Esbern Snare, der er udsendt til Guineabugten, har onsdag affyret skud mod pirater i farvandet ud for Nigeria.

Fire pirater er døde, mens en femte er såret, oplyser Forsvaret torsdag i en pressemeddelelse.

Den danske fregat er udsendt til Guineabugten ved Vestafrika for at sikre søvejene, der er plaget af pirater, og som udgør en trussel for de mange handelsskibe, der sejler i området.

A.P. Møller-Mærsk er blandt de rederier, der har været fortaler for en militær flådemission i Guineabugten.

- Det skal være i år. Jeg kunne godt tænke mig, at der sejlede nogle grå skibe rundt dernede nu med et mandat til at gøre noget, lød det fra Aslak Ross, sikkerhedschef i Mærsk, tidligere på året til mediet ShippingWatch.

Det skete tilbage i januar umiddelbart efter, at et af containerrederiets skibe havde været udsat for et forsøg på overfald.

Også andre danske rederier som Norden og Torm sejler i området.

FORHØJET RISIKO

Esbern Snare reagerede onsdag på efterretninger om en forhøjet risiko for pirater ud for Nigeria, hvorefter fregatten satte i den retning og i øvrigt sendte en helikopter afsted for at observere.

Her blev der observeret en hurtigtgående motorbåd med otte mistænkelige mænd ombord blandt en række handelsskibe. Ombord på skibet kunne helikopterens besætning se en række af de redskaber, man forbinder med pirateri, herunder stiger, fremgår det af Forsvarets meddelelse.

Hændelsen endte ud i kort ildkamp, som blev fatal for fire af piraterne. Alle otte er bragt ombord på fregatten, og motorbåden sank.

Ingen danskere er kommet til skade under ildkampen.

STATSMINISTER PÅ BESØG

Hændelsen falder sammen med, at statsminister Mette Frederiksen (S) og Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, lige nu er på besøg i Ghana - blandt andet for at besøge det danske flådebidrag.

Den danske fregat tog afsted mod Guineabugten i slutningen af oktober, efter forsvarsminister Trine Bramsen (S) sikrede opbakning til en dansk indsats.

- Det er selvsagt ikke ønskeligt, at menneskeliv går tabt. Men jeg glæder mig over, at ingen fra den danske besætning er kommet til skade. De løser en vigtig opgave med at beskytte danske og andre handelsskibe i regionen, lyder det fra forsvarsministeren til TV2.

Også Anne H. Steffensen, direktør i Danske Rederier, er i Ghana for at besøge de danske udsendte.

- Vi har hele tiden sagt, at Guineabugten er verdens farligste farvand, og episoden i går sætter streg under, at det ikke er for sjov, vi er her. Der er i den grad brug for Danmarks indsats, og selvom det kan lyde hårdt at sige, så kommer pirateri med en pris, siger Anne H. Steffensen i en meddelelse.

.\\˙ MarketWire