Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DI: Adgangen til mikrochips er ikke blevet lettet - produktion for lav

29/11 11:04

Den globale mangel på mikrochips er ikke aftaget trods meldinger om mindre trængsel i de største asiatiske havne, fortæller seniorchefkonsulent i Dansk Industri Peter Bay Kirkegaard til MarketWire.

- Der er stadig et massivt problem for danske og udenlandske virksomheder, siger han.

Ifølge ham skyldes den begrænsede adgang til mikrochips ikke en blokering i forsyningskæden.

- Hvis der var rigeligt af dem i Asien, kunne man sagtens få dem sendt til Europa, fordi mikrochips ikke fylder særlig meget. Så det er ikke transportomkostningerne, der står i vejen for det.

Problemet ligger i, at den enormt store efterspørgsel har taget markedet med storm, vurderer seniorchefkonsulenten med speciale i global handel og investeringer.

Restriktioner på globalt plan har afholdt folk fra at bruge penge på services og i stedet givet forbrugerne mange flere penge mellem hænderne. Det har resulteret i, at efterspørgslen på elektronik som telefoner, fladskærme, computere og spilkonsoller er braget i vejret.

En efterspørgsel, producenterne har svært ved at følge med grundet manglen på de små avancerede mikrochips.

- Presset vil ikke aftage, fordi man bruger mikrochips i alt - lige fra elbiler til brødristere. Efterspørgslen stiger og stiger bare, siger Peter Bay Kirkegaard og fortsætter:

- Der er muligvis lys for enden af tunnellen, eftersom producenterne fremstiller mikrochips i et hidtil uset omfang.

Seniorchefkonsulent vurderer, at vi nok skal ind i slutningen af næste år, før situationen er helt normaliseret.

.\\˙ MarketWire