Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/SHB: Presset på kort sigt men enormt potentiale på længere sigt

8/12 08:45

Vindmølleproducenten Vestas har den seneste måned været ramt af udfordringer, der blandt andet tæller et svagt kvartalsregnskab og et hackerangreb. Nu frygter investorerne, at skuffelsen vil gentage sig i fjerde kvartal, hvor blot en enkelt ordre er blevet annonceret.

Historisk set har december dog været rig med ordrer for Vestas, og sidste år lå 80 pct. af ordrene i årets sidste måned.

Der kan til gengæld med fordel kigges længere ud i fremtiden, skriver Handelsbanken i en analyse. For i 2030 ventes en indtjening, der er fem gange højere end den i 2019 - og det er endda under antagelse af stagnerende aktivitet, prispres og lavere markedsandele, lyder det.

På kortere sigt ser det dog knap så lovende ud.

- Imidlertid ser vi dog med bekymring på marginudsigterne i 2022 som følge af de stigende råvare-, logistik- og inputomkostninger, hvilket begrænser risiko/afkast-forholdet for de kommende 12 måneder, skriver finanshuset i analysen.

Yderligere presses Vestas af, at der tidligst er udsigt til at få gang i offshoreforretningen i 2025, når den nye 15 MW V236-vindmølle lanceres.

Ikke desto mindre har Handelsbanken, som MarketWire også kunne berette om tirsdag, hævet sin anbefaling til "hold" fra "sælg" og kursmålet til 220 kr. fra 140 kr.

Tirsdag steg aktien 6,2 pct. til 215,20 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire