Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo investerer 17 mia. kr. i udbygning i Kalundborg

13/12 07:49

Novo Nordisk har truffet beslutning om at investere 17 mia. kr. i opførelsen af tre nye produktionsanlæg samt en udvidelse af et eksisterende anlæg i Kalundborg frem mod 2027.

Investeringen vil løfte Novos kapacitet inden for fremstilling af aktive farmaceutiske ingredienser og til samling og emballering. Langt størstedelen af beløbet investeres dog i udvidelsen af produktionen af aktive farmaceutiske ingredienser, API.

Udvidelserne er både beregnet på at understøtte produktionen af Novo Nordisks nuværende og fremtidige orale og injicerbare produkter.

- Denne betydelige investering i vores produktionsfaciliteter i Kalundborg er et vigtigt skridt i opbygningen og sikringen af fremtidig kapacitet til produktion af vores nuværende og fremtidige orale og injicerbare produktportefølje.

- Kalundborg er i øjeblikket hjørnestenen i vores produktion af API, og udvidelsen af produktionskapaciteten er vigtig for at imødekomme patienternes fremtidige krav. Den investering, vi annoncerer i dag, understreger vores fortsatte engagement i, at Danmark og Kalundborg er kernen i vores globale produktionsopsætning, siger koncerndirektør Henrik Wulff, der har ansvar for blandt andet produktionen ifølge en meddelelse.

Investeringerne ventes afsluttet i 2027 og vil skabe omkring 400 nye arbejdspladser. Desuden vil over 2500 eksterne personer blive beskæftiget i byggefasen.

.\\˙ MarketWire