Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Uniper sendes ned efter lånefaciliteter for knap 12 mia. euro

5/1 10:56

Det tyske energiselskab Uniper har været nødsaget til at låne knap 12 mia. euro for at stille sikkerhed, imens priserne på el og gas er steget til vejrs.

Det skriver Uniper i en meddelelse.

Uniper har samlet lånt 11,8 mia. euro fra sit ejerselskab, Fortum, og KfW Ipex-Bank, lød det tirsdag efter børslukning fra den tyske energigigant.

Fortum har stillet op til 8 mia. euro til rådighed, mens den statsejede tyske bank KfW Ipex-Bank har indvilget i at låne op mod 2 mia. euro til Uniper.

Dertil har Uniper trukket på en eksisterende lånekredit på 1,8 mia. euro.

Lånefaciliteterne med Fortum blev gennemført den 22. december og svarer samlet ifølge Bloomberg News til omkring to tredjedele af Unipers markedsværdi på lidt over 15 mia. euro.

- Tiltagene sikrer Unipers modstandsdygtighed over for fremtiden, ekstreme markedsudviklinger og de affødte krav om sikkerhedsstilling: Højere råvarepriser fører til midlertidige højere krav om sikkerhedsstilling for Uniper. På samme tid øger de højere råvarepriser også Unipers underliggende gas- og energiaktiver. Derfor er Unipers strukturelle indtægtsforventninger ikke videre påvirket af de højere priser, forsikrer Uniper i meddelelsen.

Investorerne, der siden meddelelsen tirsdag har fået tid til at reagere på lånefaciliteterne, sender onsdag formiddag aktien ned med 3,3 pct. til 40,74 euro på børsen i Frankfurt.

Samtidig dykker Fortum, der ejer 76 pct. af aktierne i Uniper, med 2,3 pct. til 26,37 euro på børsen i Helsinki.

.\\˙ MarketWire