Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk ser mangel på lave Wegovy-doser indtil andet halvår 2022

6/1 10:59

Novo Nordisk vil kun i begrænset omfang kunne levere de laveste startdoser på vægttabsmidlet Wegovy i USA i første halvår. Det fremgår af en opdatering fra Novos amerikanske datterselskab offentliggjort onsdag.

Problemer hos en underleverandør betyder, at Novo kun råde over få doser på 0,25 milligram, 0,5 milligram og 1 milligram indtil andet halvår 2022.

Meldingen er helt i tråd med advarslerne kort før jul, hvor Novo oplyste, at problemer hos en underleverandør betyder, at Novo først kan møde efterspørgslen efter vægttabsmidlet Wegovy i USA i andet halvår 2022.

Indtil da vil Novo kunne opretholde en begrænset produktion, som vil gå til de patienter, der allerede er i behandling. Derimod vil der kun kunne komme få nye patienter i behandling med Wegovy i første halvår i USA, lød meldingen.

Novo laver selv det aktive stof i Wegovy , mens påfyldningen i stort omfang foregår hos underleverandøren. Imidlertid har de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, for nyligt opdaget problemer forbundet med "god fremstillingspraksis" på en af underleverandørens fabrikker i Europa, der midlertidigt har måttet stoppe leverancerne.

Produktionsproblemerne er ikke relateret til Wegovy, men hele fabrikken lukkes midlertidigt, mens problemerne adresseres.

Novo har selv en mindre godkendt påfyldningskapacitet, som kan bruges til Wegovy i USA. Desuden er lanceringerne uden for USA ikke påvirket, da de benytter sig af andre produktionsplatforme, oplyste Novo i december.

Men problemet er opstået på et uheldigt tidspunkt, da det tager tid at få godkendt nye faciliteter til påfyldningen.

- Det er sådan, at når vi opbygger en forsyningskæde til et helt nyt produkt, så er der i startfasen normalt kun et enkelt site, der producerer, hvorefter der udvides. Så vi planlægger helt sikkert at udvide til dobbelt sourcing og faktisk til triple sourcing for Wegovy , men det er højst uheldigt, at vi rammes af dette nu, sagde Henrik Wulff, koncerndirektør i Novo med ansvar for produktionen den 20. december.

.\\˙ MarketWire