Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted køber sig ind i svensk e-methanolsprojekt

12/1 08:19

Ørsted har indgået en aftale med Liquid Wind om at købe en ejerandel i det svenske selskabs e-methanolprojekt FlagshipONE.

Det oplyser det danske energiselskab i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Projektet bliver den seneste tilføjelse til Ørsteds pipeline af projekter inden for brint og Power-to-X, hvoraf flere ligesom FlagshipONE har til formål at nedbringe CO2-udledninger ved skibsfart.

- FlagshipONE er et udviklingsprojekt i sin sene fase, der kan blive verdens første projekt i stor skala inden for bæredygtig e-methanol. Med henblik på at reducere CO2-udledningerne fra skibsfart har Liquid Wind planer om at etablerede en række e-methanolanlæg i Sverige, hvoraf FlagshipONE bliver det første, skriver Ørsted i meddelelsen.

FlagshipONE vil få en elektrolysekapacitet på omkring 70 megawatt og ventes at kunne producere 50.000 tons e-methanol om året på vedvarende brint, der produceres gennem elektrolyse drevet af strøm fra landvindmøller, og biogent CO2, som er indsamlet fra kraftvarmeværket Hörneborgsverket i Sverige, hvor projektet også kommer til at ligge.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvad Ørsted har betalt for ejerandelen i FlagshipONE.

Projektet ventes idriftsat i 2024, såfremt der træffes en endelig investeringsbeslutning. Dette kan ske allerede i år, vurderer Ørsted.

.\\˙ MarketWire