Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/Nykredit: Ser de positive historier dominere regnskabssæson

13/1 16:03

Den amerikanske regnskabssæson står for døren, og den kan meget vel komme til at byde på overvejende positive overraskelser. Prognoserne for 2022 får selvfølgelig også stor fokus i forbindelse med regnskaberne - ikke mindst som følge af et stigende omkostningspres og fortsatte udfordringer med flaskehalse.

Det vurderer chefstrateg Frederik Engholm fra Nykredit Markets.

- Vi vurderer, at de positive historier generelt vil dominere nyhedsfladen. Økonomisk har nøgletallene igennem fjerde kvartal overrasket betydeligt, men over de seneste tre måneder har forventningen til indtjeningsvæksten i S&P 500 været stort set uforandret. Det åbner i vores optik for, at vi, som i de tidligere kvartaler, vil se de positive overraskelser være klart i overtal.

- Det kan medvirke til at give lidt tiltrængt ro i aktiemarkedet efter en volatil start på 2022, skriver Frederik Engholm i et notat.

De amerikanske storbanker skyder fredag regnskabssæsonen i USA i gang. Her kan investorerne se frem til tal fra blandt andre JPMorgan, Wells Fargo og Citigroup.

Regnskaberne kommer i forlængelse af et vækstmæssigt stærkt fjerde kvartal i amerikansk økonomi, noterer Engholm, som peger på generelt stærke nøgletal for de seneste tre måneder.

Han fremhæver her Atlanta Feds vækstindikator (”GDPNow”), der baseres på de månedlige makrodata, og peger på en høj kvartalsvækst i omegnen af 1,7 pct.

Det ventes delvist at have smittet af på indtjeningsvæksten i S&P 500, hvor indtjeningen hos ni ud af de 10 sektorer i S&P 500 ventes at tangere eller overstige niveauet inden krisen.

- Det er i sig selv med til at dæmpe forventningerne til væksten herfra. Holder analytikernes forventning stik, lander indtjeningsvæksten for 2021 på hele 45 pct. på årsbasis - noget over den hidtidige rekord fra 2010 på 40 pct., der kom i efterdønningerne på finanskrisen, skriver Frederik Engholm.

Foruden resultaterne vil fokus i den kommende regnskabssæson ikke mindst være på selskabernes prognoser for 2022. En af udfordringerne for 2022 er håndteringen af det stigende omkostningspres i amerikansk økonomi, der det seneste år har betydet en stigning på hele 10 pct. i producentpriserne – det højest registrerede niveau siden midt-70’erne.

- "Pricing power" og leveringssikkerhed vil for 2022 blive endnu vigtigere parametre for kursudviklingen. Vi vurderer, at de aktuelle udfordringer med flaskehalse og stigende omkostninger vil aftage, men tidsperspektivet er usikkert. Kapacitetspresset på havnene - blandt andet i Los Angeles - er fortsat voldsomt, og omkostningspresset er tiltagende, skriver Frederik Engholm og tilføjer, at det kan give udsving i de berørte aktier/sektorer.

.\\˙ MarketWire