Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Dollar fortsat under pres på meldinger fra Fed-folk

14/1 15:47

Dollar er under pres for fjerde dag i streg til det laveste niveau i mere end to måneder, da investorerne nu mener, at det meste af den seneste høgeagtige melding fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, allerede blevet blevet regnet ind i markedet.

Fredag faldt dollarindekset, der vægter den amerikanske valuta mod euro, yen, pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, til 94,62 fra 94,80 torsdag eftermiddag. I forhold til for en uge siden er indekset faldet 1,1 pct., hvilket er det største fald siden december 2020, skriver Reuters.

- Korrektionen af dollar til det laveste niveau i november fortæller os, at investorer ser større værdi andre steder, da tidligere og mere aggressive Fed-stramninger, indlejret i stigende realrenter, truer med at svække økonomien og deflatere værdiansættelsen af aktiver, siger Kenneth Broux, valutastrateg hos Societe Generale, til Reuters.

Strateger fra HSBC siger, at markederne i stigende grad er bekymret over indvirkningen af Feds intentioner på den økonomisk vækst:

- Med andre ord er markedet usikker på, om dette er en god eller dårlig ting for dollar, skriver de i et notat.

Euro koster fredag eftermiddag 1,1440 dollar mod 1,1460 dollar torsdag. Dollar ligger samtidig i 113,74 yen mod 114,10 yen torsdag eftermiddag.

Pund svækkes mod dollar fredag til 1,3701 dollar mod 1,3735 dollar torsdag.

På kryptovalutafronten stabiliseres bitcoin til et niveau på 42.309 dollar efter en hård uge, hvor den virtuelle møntfod har ligget i sit laveste niveau i mere end tre måneder.

.\\˙ MarketWire