Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk indgår forlig i sag uden at betale sagsøgere - GENT

17/1 06:35

Novo Nordisk har indgået forlig i en sag fra 2019, hvor selskabet var anklaget for at have givet misledende information om insulinsalget i USA.

Det oplyser selskabet i en meddelelse fredag.

Det var en række investorer, der sammen tilbage i 2019 anlagde sag mod selskabet for at komme med vildledende informationer.

Forliget indeholder ingen indrømmelse af ansvar, forseelser eller ansvar fra Novo Nordisks side, fremgår det af meddelelsen.

Novo Nordisk vil derfor heller ikke betale penge til sagsøgerne i sagen, der nu betragtes som afsluttet.

- Det skal ses som et forlig, hvor parterne går hver til sit, oplyser Novo Nordisk til MarketWire.

Det oprindelige krav lød på 11,8 mia. kr.

I Danmark faldt Novo-aktien fredag 4 pct. til 624,70 kr.

Sagen handler om en periode tilbage i 2015, hvor Novo Nordisk ifølge anklagen ikke informerede markedet tilstrækkeligt om det prispres, der gjorde sig gældende på markedet for insulin - og effekten heraf på det fremtidige salg.

I samme forbindelse har Novo Nordisk - og en række tidligere topfolk fra medicinalselskabet - også været sagsøgt af en række amerikanske pensionskasser.

Den sag blev afgjort sidste år gennem et forlig, hvor Novo Nordisk endte med at betale 100 mio. kr., som dog var dækket af en forsikring.

I forbindelse med forliget var der i øvrigt heller ingen indrømmelser om begåede fejl eller nogen former for ansvar fra Novo Nordisks side.

.\\˙ MarketWire