Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Renten kan stige fra start - fokus på tyske tal

18/1 07:09

Der var mandag ikke meget at pejle efter for den tiårige danske statsobligation, da det toneangivende amerikanske marked holdt lukket på grund af helligdag.

Tirsdag kommer der dog gang i handlen igen på den anden side af Atlanten, og det varsler rentestigninger i Danmark.

Den tiårige amerikanske statsobligation steg fredag 8 basispoint, og tirsdag morgen handles den i 1,84 pct. på markedet i Tokyo - 10 basispoint højere, end da de danske markeder lukkede fredag.

Det ventes at presse renten på den tiårige danske statsobligation op fra start, efter at den mandag steg 2 basispoint til 0,15 pct.

Tirsdag vil der også være fokus på tal fra Tyskland og Storbritannien.

Kl. 8 kommer der jobrapport fra Storbritannien, og hvis tallene er stærke, kan det øge muligheden for endnu en britisk renteforhøjelse til februar, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank.

- Tilbage i december løftede Bank of England foden en smule fra speederen ved at hæve styringsrenten til 0,25 pct. Arbejdsmarkedsrapporten bliver en vigtig brik i puslespillet i forhold til, hvor mange gange styringsrenten bliver hævet i år. Vi vurderer, at en renteforhøjelse på rentemødet i februar er i spil, hvis arbejdsmarkedsrapporten er stærk, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Fra vores naboer mod syd kommer der kl. 11 tal for ZEW-indekset i januar. Det ventes, at optimismen vil få et lille nøk opad, til trods for at den tyske økonomi ikke for alvor kom op i gear i 2021, skriver Sydbanks seniorøkonom.

Der er ingen tvivl om, at den globale komponentmangel har stækket den tyske bilproduktion og dermed den tyske økonomi i 2021. Meget tyder på, at det også vil være en hæmsko et godt stykke tid ind i 2022. Kombineret med de tyske coronarestriktioner venter vi ikke en buldrende fremgang i ZEW-indekset i januar, skriver Mathias Dollerup Sproegel.


.\\˙ MarketWire