Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas-rival melder om stærk ordreindgang

18/1 08:21

Den tyske vindmølleproducent Nordex havde godt gang i ordreindgangen i fjerde kvartal af 2021, hvor det godt kunne tyde på, at selskabet på det punkt kommer til at ligge meget tæt på den ellers markant større danske rival Vestas.

Samlet bestilte kunderne i kvartalet 678 Nordex-møller med en samlet kapacitet på 3,3 gigawatt. Det var noget over niveauet i samme periode året før på 2,3 gigawatt. Det fremgår af en meddelelse fra selskabet tirsdag morgen.

Til sammenligning har Vestas annonceret ordrer med en kapacitet på 2011 megawatt i fjerde kvartal. Her mangler dog summen af de såkaldte uannoncerede ordrer, som først offentliggøres i forbindelse med årsregnskabet den 10. februar.

De seneste to år har de uannoncerede ordrer hos Vestas ligget på over 1,4 gigawatt i fjerde kvartal, og hvis det også er tilfældet i 2021, kommer Vestas altså alligevel ud af kvartalet med en lidt større ordreindgang.

- Momentum for ordreindgang i fjerde kvartal var som ventet meget stærk. Flere ordrer fra Europa og andre kernemarkeder såvel som en stor ordre fra Australien har hjulpet os med at opbygge en stærk ordrebog i 2021.

- Forudsat at det makroøkonomiske miljø som ventet udvikler sig befordrende, fortsætter vi med at se gode udsigter for vores produkter, siger Nordex' administrerende direktør, José Luis Blanco, i meddelelsen.

For hele 2021 blev resultatet en ordreindgang på 7,95 gigawatt mod 6,02 gigawatt året før. Til sammenligning har Vestas annonceret en ordreindgang i hele 2021 på 13,0 gigawatt - igen er det eksklusive de uannoncerede ordrer i fjerde kvartal.

Mens Nordex kan glæde sig over et godt år på ordresiden, så har det fortsat knebet med indtjeningen. Årets første ni måneder bød nemlig på et samlet underskud på 103,7 mio. euro, hvor Vestas til sammenligning tjente 156 mio. euro efter skat.


.\\˙ MarketWire