Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Siemens Gamesa taber på driften og sænker forventninger til 2022 -GENT

21/1 06:42

Vindmølleleverandøren Siemens Gamesa har tabt penge på driften i årets første kvartal og sænker nu sine forventninger til driftsmarginen for 2022.

Det oplyser selskabet torsdag aften.

Det skyldes udfordringer i forsyningskæden, som også har plaget konkurrencen Vestas, og som sidste år var skyld i en nedjustering fra det danske selskab.

- I første kvartal af regnskabsåret 2022 har vi været negativt påvirket af forstyrrelser i forsyningskæderne, som nu ventes at fortsætte i længere tid end tidligere ventet, og det fortsætter med at påvirke på grund af coronapandemien, lyder det fra Siemens Gamesa ifølge Bloomberg News.

Siemens Gamesa har tabt 309 mio. euro på den underliggende drift i første kvartal af det skæve regnskabsår. Salget er endt på 1,8 mia. euro, viser de foreløbige regnskabstal ifølge Bloomberg.

Ordreindgangen ligger på 2,5 mia. euro for kvartalet.

I samme ombæring sænkes forventningerne til det fulde regnskabsår. Siemens Gamesa ser nu driftsmarginen, EBIT-marginen, blive negativ i intervallet minus 4-1 pct.

Tidligere regnede selskabet med 1-4 pct. Analytikerne havde satset på 1,8 pct., viser estimater fra Bloomberg.

Siemens Gamesas aktie steg 3,1 pct. i Madrid torsdag.

.\\˙ MarketWire