Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Siemens Gamesa-analytiker ser muligt bud fra Siemens Energy

24/1 09:44

Deutsche Bank ser 50 pct. sandsynlighed for, at Siemens Energy vil købe minoritetsaktionærerne ud af Siemens Gamesa efter torsdagens nedjustering fra vindmølleproducenten.

I øjeblikket har Siemens Energy en ejerandel på 67 pct. af Siemens Gamesa, men analytiker Gael De-Bray fra den tyske storbank estimerer, at Siemens Energy kan tilbyde at købe de øvrige aktionærer ud ved at tilbyde en præmie på 30 pct. svarende til en kurs på 21 euro per aktie.

Fredag faldt Siemens Gamesa hele 14 pct. til 16,29 euro, hvilket var ensbetydende med et fald i børsværdien på en enkelt dag på 13,5 mia. kr.

Gael De-Bray mener, at de fleste Siemens Gamesa-investorer har "kapituleret" efter nu tre nedjusteringer på stribe, men at muligheden for et købstilbud kan holde en hånd under aktiekursen. Derudover peger han på positive katalysatorer med værdi inden for havmøller og serviceaftaler.

Efter fredagens fald har Deutsche Bank derfor valgt at hæve anbefalingen af aktien til "køb" fra tidligere "hold" med et uændret kursmål på 20 euro. Det indikerer et potentiale på 22,8 pct. fra fredagens slutkurs.

Mandag morgen retter Siemens Gamesa-aktien sig marginalt med en stigning på 0,7 pct. til 16,41 euro.

Efter torsdagens nedjustering ser Siemens Gamesa nu en negativ driftsmargin, EBIT, på mellem minus 4,0 pct. og plus 1 pct. Før var der ventet en positiv margin på mellem 1 og 4 pct. Forventningerne til omsætningsvæksten blev endvidere justeret til intervallet mellem minus 9 pct. og minus 2 pct. fra før mellem minus 7 pct. og minus 2 pct.

Nedjusteringen blev blandt andet begrundet med forstyrrelser i forsyningskæderne, der har ført til øgede omkostninger og påvirket kunders investeringsbeslutninger.

Det er også nogle forhold, som investorerne vurderer kan præge det regnskab, som Vestas kommer med 10. februar for fjerde kvartal - og ikke mindst den prognose, som vindmølleproducenten ved samme lejlighed melder ud for 2022.

Vestas-aktien faldt fredag hele 9 pct. - og mandag er den efter en halv times handel faldet yderligere 0,5 pct. til 175,25 kr.

.\\˙ MarketWire