Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Goldman: Sænker kursmål til 266 kr. efter nedjustering - GENT

27/1 06:34

Vestas har fået skåret sit kursmål til af Goldman Sachs, så det nu er på 266 kr. mod før 299 kr.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Det amerikanske finanshus siger dog stadig "køb" til en aktie i den danske vindmøllekoncern. I forhold til onsdagen lukkekurs på 175,70 kr., er der da også et potentiale på over 50 pct. i forhold til Goldmans kursmål.

Vestas steg 5,8 pct. onsdag trods en nedjustering. Det er fortsatte forstyrrelser i forsyningskæderne på globalt plan, der driller, da de forårsager både prisstigninger på materialer og store forsinkelser i projekteksekveringer.

Vindmølleselskabet venter nu en driftsmargin (EBIT) før særlige poster, der - baseret på foreløbige tal for fjerde kvartal - på omtrent 3,0 pct. i 2021, mens de seneste forventninger pegede på omkring 4 pct.

De foreløbige tal bærer dog også et enkelt lyspunkt i form af stigende priser per megawatt (MW), påpeger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, over for MarketWire.

- Al mulig grund til at se positivt på de ordrer, der bliver vundet. Det ser ud til, at Vestas er i gang med at hæve priserne, og at det i hvert fald delvist er lykkedes, siger aktieanalysechefen.

.\\˙ MarketWire