Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk/Jyske Bank: Anbefaling hæves til "køb" fra "hold"

3/2 09:24

Novo Nordisk har fået hævet anbefalingen til "køb" fra "hold" og kursmålet til 775 kr. fra 720 kr. af Jyske Bank.

Det skriver banken i en analyse.

Kurs- og anbefalingsløftet kommer, dagen efter at Novo Nordisk har fremlagt regnskab for fjerde kvartal og 2021, hvor prognosen for 2022 også blev luftet.

Novo Nordisk præsterede over analytikernes forventninger i fjerde kvartal, og forventningerne var ligeledes bedre, end det var ventet. Forventningerne lyder på en omsætningsvækst på 6-10 pct. i lokal valuta og en indtjeningsvækst i lokal valuta på 4-8 pct.

- Novo leverede en guidance, som gjorde vores bekymringer til skamme, skriver analytiker Henrik Hallengreen Laustsen, der er senioranalytiker i Jyske Bank, i analysen.

Det er samtidig svært at se kortsigtede risikoelementer i aktien som følge af positivt nyt om Wegovy-produktionen, og det får Jyske Bank til at hæve anbefalingen til "køb".

Novo Nordisk-aktien falder torsdag morgen 1,0 pct. til 693,70 kr. på børsen i København. Onsdag steg aktien dog 4,4 pct.

.\\˙ MarketWire