Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Siemens Gamesa/CEO: Risici og profit bør fordeles bedre i værdikæden

3/2 12:28

Det er nødvendigt at få justeret på fordelingen af risici og profit på tværs af værdikæden i vindenergisektoren.

Vindmølleproducenterne står i dag med en for stor del af risikobyrden, når eksempelvis inputomkostninger skyder i vejret, og der opstår knaphed i forsyningskæderne.

Det mener den snart afgående topchef for Siemens Gamesa, Andreas Nauen, efter at selskabet torsdag morgen præsenterede et milliardunderskud i første kvartal af regnskabsåret 2021/22.

I forhold til risici og profit peger han på fire overordnede grupper, hvor der efter hans vurdering er brug for, at der bliver skabt en bedre fordeling.

- Der er mere eller mindre fire elementer. Der er energiforbrugerne, operatører & forsyningsselskaber, OEM's (vindmølleproducenter, red) og vores forsyningskæde. Og værdier og indtjening bliver ikke ligeligt distribueret, sagde Andreas Nauen på en telekonference efter regnskabet torsdag.

Han fremhævede også industriens fremskridt gennem årene med reducere prisen på vindgenereret elektricitet, hvilket kan følges ved at se på resultaterne fra mange af de vindauktioner, der er blevet gennemført.

- Vi har som industri gjort vindenergi ekstremt konkurrencedygtig - jeg vil endda sige billigt. På samme tid har vindmølleproducenterne, fordi det har virket i mange år, påtaget sig en masse risici, herunder materialerisici.

- Hvis stål bliver dyrere, er det vores problem i de fleste tilfælde, hvis kobber bliver det, så er det vores problem i de fleste tilfælde. Jeg synes, at den distribution af risici bør blive korrigeret, fordi der er en masse værdi (andre steder i værdikæden, red), sagde Andreas Nauen.

Han fremhæver også behovet for, at der skal foretages store investeringer, som der i sidste ende skal betales for.

- Måske skal priserne på vindauktionerne også lidt op. Vi leverer konkurrencedygtig elektricitet, ren energi, vi genererer job i mange lande i verden - der er behov for at det bliver anerkendt og distribueret på en bedre måde på tværs af værdikæden.

- Vi bliver som OEM mast i midten, og vi har brug for at investere. En ny generation af en mølle koster 500 mio. euro, som der skal betales for. Derfor er der brug for en bedre distribution, sagde Andreas Nauen.

Siemens Gamesa oplyste onsdag aften, at Jochen Eickholt bliver ny topchef fra den 1. marts som erstatning for Andreas Nauen.

.\\˙ MarketWire