Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amazon gafler markedsværdi fra Meta efter stærkt fjerde kvartal

4/2 16:08

Amazon er godt i gang med at hente noget af den markedsværdi, som Facebook-ejer Meta torsdag tabte i den ordinære handel.

Aktiestigningen kommer, efter at Amazons cloud-forretning slog analytikernes forventninger i fjerde kvartal. Samtidig har ehandelsgiganten varslet en prisstigning for sin streamingplatform Prime, skriver Bloomberg News.

Amazon.com ligger efter en halv times handel oppe med 10,8 pct. til 3075,54 dollar på børsen i New York.

Omsætningen endte i fjerde kvartal på 137,41 mia. dollar mod ventet 137,82 mia. dollar. Selv om det var en kende under forventning, bugnede bundlinjen med et overskud på 14,3 mia. dollar mod 7,2 mia. dollar i fjerde kvartal af 2020.

Cloud-forretningen gik frem med 40 pct. til 17,78 mia. kr. i kvartalet.

Fremgangen lægger mere end 135 mia. dollar til markedsværdien hos Amazon, der således ifølge Bloomberg har kurs mod en af de største stigninger på én dag nogensinde på det amerikanske aktiemarked.

Dagens store stigning følger gårsdagens rekordstore fald i Meta Platforms, der blandt andet ejer Facebook, som i går måtte se sin markedsværdi svinde ind med 230 mia. dollar efter et aktiefald på 25,9 pct.

Nedturen fortsætter fredag omend mere behersket. Her falder aktien 0,9 pct. til 235,63 dollar.

.\\˙ MarketWire