Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN/Sydbank: Vækst på 10 pct. for Steelseries-opkøb er positivt - NY

10/2 07:49

Høreapparatkoncernen GN venter at kunne hente mere vækst fra købet af Steelseries, end det tidligere har været meldt ud, og det er en positiv overraskelse.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, seniornalaytiker i Sydbank, efter GN torsdag morgen har offentliggjort regnskab og forventninger til 2022.

- Det positive er, at man forventer, at Steelseries skal vokse med mere end 10 pct., og de har tidligere sat et langsigtet mål om 7-9 pct. - altså høj encifret vækst. Det er positivt og en god udvikling, siger Søren Løntoft Hansne.

- I forbindelse med regnskaberne er der stort fokus på 2022 forventningerne, og der giver selskabet en lidt delt prognose, også i forhold til indregningen af Steelseries, lyder det videre.

I 2022 ventes en vækst på over 5 pct. i GN Audio, hvor Steelseries opkøbet huserer. Mere kortsigtet i første kvartal ventes dog en negativ vækst på omkring 20 pct. i divisionen, og det er medregnet Steelseries.

- Det afspejler de her forsyningsudfordringer, som vi i hvert fald vil se i første del af 2022. I forhold til EBITDA-margin, så siger man underliggende omkring 20 pct., og det flugter egentlig også godt med markedet, men til gengæld er der så nogle flere engangsomkostninger, der er relateret til Steelseries, end man havde ventet, siger Søren Løntoft Hansen.

Udfordringerne i forsyningskæden har indtil videre præget afslutningen på 2021, og de vil fortsætte ind i 2022. Det står klart efter offentliggørelsen af regnskabet, og det kan ifølge analytikeren få betydning for aktiekursen, når der åbnes for handel torsdag.

- Det er en årsafslutning, der stadig bærer præg af udfordringer, og en 2022-forventning, som viser det samme i hvert fald i første halvår. På den baggrund kunne jeg godt se, at aktien vil underperforme det generelle marked, siger han.

Onsdag steg aktien 3,8 pct. til 376,80 kr.

.\\˙ MarketWire