Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN vil vokse mere end markedet i vanskeligt år - NY

10/2 07:57

GN venter i 2022 en organisk vækst på over 5 pct. i headset-divisionen GN Audio, mens høreapparatselskabet GN Hearing stilles en organisk fremgang i toplinjen på 5-10 pct. i udsigt.

For det opkøbte Steelseries i GN Audio ventes der en organisk vækst på "mere end" 10 pct. i år. Den del vil blive indregnet som akkvisitiv vækst i regnskabsbøgerne.

Samtidig venter selskabet en driftsmargin (EBITA) på cirka 20 pct. for GN Audio og en EBITA-margin på cirka 14 pct. for GN Hearing.

Det fremgår af selskabets årsregnskab for 2021, der er offentliggjort torsdag morgen.

Analytikerne havde inden regnskabet ventet en organisk vækst på 8,2 pct. i GN Hearing i 2022 og en vækst på 8,3 pct. i GN Audio, viser estimater indsamlet af GN selv.

Konsensus for EBITA-marginen i GN Hearing er 12,4 pct., mens analytikerne sigter efter en EBITA-margin på 19,7 pct. i GN Audio i år.

SVAG START I VENTE

Udsigterne for begge GN's divisioner - og i særlig grad headset-selskabet GN Audio - er noget mere mudrede end normalt.

For GN Audio er det stadig gældende, at der er voldsomt knas med forsnyningskæderne, og derfor venter selskabet i første kvartal en negativ organisk vækst på cirka 25 pct. inklusive Steelseries.

Alligevel venter GN Audio for hele året at vokse "betydeligt" mere end markedet, hvilket understreger den ekstraordinære usikkerhed, der hersker lige nu.

For første kvartal ventes der for GN Audio en EBITA-margin på cirka 14-16 pct., hvorfor størstedelen af indtjeningen altså også er indregnet i andet halvår.

Samtidig er der for hele 2022 - men særligt i den første del af året - indregnet 400 mio. kr. i særlige poster i GN Audio.

De fordeler sig med transaktionsomkostninger på cirka 100 mio. kr., øvrige omkostninger til opkøbet af Steelseries på 200 mio. kr. og integrationsomkosntinger på 100 mio. kr.

De første 300 mio. kr. vil primært blive bogført i første kvartal.

HEARING VENTER GRADVIST STÆRKERE TAKTER EFTER LANCERINGER

For GN Hearing gælder det, at selskabet i denne uge har løftet sløret for to nye produktlanceringer - af fusionsproduktet Jabra Enhance Plus og af en behind the ear-udgave (BTE) af Resound One.

Derfor er der mange omkostninger bundet i første kvartal i forbindelse med lanceringerne, og derudover får de nye produkter først stor effekt senere på året, hvorfor størstedelen af både indtjeningen og væksten ventes i andet halvår.

Derudover venter GN Hearing at investere omkring 150 mio. kr. i at forbedre og effektivisere forsyningskæderne.

Det gælder hele værdikæden, siger Gitte Pugholm Aabo, der er administrerende direktør for GN Hearing, til MarketWire.

For første kvartal venter GN Hearing en organisk vækst på et lavt encifret niveau. Til gengæld ventes væksten i andet halvår at være høj encifret efter flere produktlanceringer.

Driftsmarginen ventes i først kvartal at være lav encifret, men derefter skal den gradvist forbedres, så den nærmer sig de 20 pct., der er GN Hearings mål på mellemlang sigt, i fjerde kvartal.

.\\˙ MarketWire