Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN Audio/CEO: Klassisk forretning rammes hårdest af forsyningsknas -NY

10/2 09:29

Det kræver en større matematisk afhandling at regne sig gennem GN Audios forventninger til 2022, hvor usikkerheden er markant større end normalt på grund af de vedvarende problemer med forsyningskæderne på globalt plan.

GN Audio venter - eksklusive opkøbet Steelseries - at vokse med mere end 5 pct. organisk i 2022, og det vil ifølge selskabet være nok til at vokse "betydeligt" mere end markedet, der ellers på et normalt år har en strukturel vækst på omtrent 10 pct.

Men netop den klassiske forretning er også særligt hårdt ramt af de forsyningsproblemer, som lige nu oplever sit klimaks, hvis man spørger hos GN Audio.

Det er også derfor, at selskabet - tilmed inklusive Steelseries, som samlet set stilles en positiv vækst på mere end 10 pct. for hele året i udsigt - venter en negativ organisk vækst på omtrent 25 pct. i første kvartal.

- I begge halvdele af GN Audio - både Steelseries og det klassiske GN Audio - er det forsyningerne, der begrænser væksten i år. Vi kunne vokse mere, hvis vi havde flere komponenter. Men den klassiske del af Audio er hårdere ramt, siger René Svendsen-Tune, der er administrerende direktør hos GN Audio, til MarketWire.

- Det blev rigtig galt i november og december, hvor situationen blev forværret. Det, vi er midt i nu, ligner det, og med alle de input, vi får, når vi taler med leverandører og andre aktører i markedet, så er det vores antagelse, at det bliver bedre i andet kvartal og kører mod en normalisering i andet halvår, fortsætter han.

VANSKELIGT AT LAVE PRÆCIS PROGNOSE

René Svendsen-Tune peger da også på, at 2022-forventningerne har været de hidtil vanskeligste at udforme, siden han kom til som topchef i 2015.

- Det må man sige. Normalt har vi "bare" skullet tro på markedsvæksten og så vores egen evne til at slå markedet, siger han.

- Men graver man ned i det, så er den underliggende vækst der stadig i markedet, og vores tilgang til markedet er stærk nok. Faktisk stærkere end nogensinde før. Så det er manglende komponenter, der holder os tilbage. Og det er jo ikke, fordi vi ikke få nogen komponenter. Vi får faktisk flere end tidligere, fordi vi jo er vokset så meget de seneste år. Vi får bare ikke nok, fortsætter GN Audio-topchefen.

REDESIGN AF PRODUKTER ER ET NØDVENDIGT ONDE

En del af antagelsen om bedring i andet halvår fra GN Audio går også på, at selskabet selv kan hjælpe udviklingen på vej, lyder det fra René Svendsen-Tune.

Det sker ved hjælpe af redesign af eksisterende produkter, som selskabet satte gang i sidste år, og som der stadig gøres brug af.

På den måde kan man nemlig sikre brugen af chipset, hvor knapheden i forsyningerne ikke er helt så stor. Eksempelvis er der lettere tilgang til nyere generationer af halvledere.

- Det er en del af det. Vi er i gang med at redesigne en række produkter, så de enten er baseret på nyere chipset, eller så vi har flere muligheder. Og det er også en del af antagelsen om, at det bliver bedre i andet halvår. At vi selv kan hjælpe det på vej, siger René Svendsen-Tune.

- Jeg har tidligere kaldt det for tom innovation. For det er ikke noget, vi får andet ud af, end at vi kan levere, hvilket vi naturligvis også prioriterer højt. Men de produkter, vi hiver ud af de her anstrengelser, er de samme, som vi i forvejen havde. Det er en omkostning, vi må tage for at sikre forsyningerne, fortsætter han.

.\\˙ MarketWire