Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA: Inflationen vil også overstige centralbankens mål i 2023 - NY

11/2 15:45

Torsdag annoncerede det amerikanske statistikkontor den højeste inflationstakt i USA siden 1982, og økonomer indstiller sig nu i stigende grad på, at den høje inflation ikke lige forsvinder med det første.

I en ny undersøgelse blandt 76 økonomer foretaget af Bloomberg News lyder konklusionen, at inflationen også vil ligge over den amerikanske centralbanks målsætning i 2023, skriver Bloomberg.

I år ventes de amerikanske forbrugerpriserne at stige med 5 pct. på årsbasis mod 4,6 pct. i Bloombergs tilsvarende undersøgelse i januar. Prisstigningstakten ses aftage til 2,5 pct. i 2023 mod tidligere estimeret 2,4 pct. i januarmålingen.

I januar i år steg de amerikanske forbrugerpriser med 7,5 pct., så økonomernes estimat fordrer trods alt, at inflationen aftager i løbet af 2022.

Økonomernes forventninger til den økonomiske vækst er ikke justeret meget i løbet af den seneste måling. I 2022 venter økonomerne nu en vækst på 3,7 pct. mod tidligere 3,8 pct., oplyser Bloomberg. Estimatet for 2023 er uændret en vækst på 2,5 pct.


.\\˙ MarketWire