Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted rygtes at ligge i forhandlinger om salg af andel i havmøllepark

15/2 16:58

Ørsted drøfter angiveligt et salg af en ejerandel i havmølleparken Hornsea 2 med et konsortium, der har deltagelse af blandt andet den franske forsikringskoncern Axa og den franske storbank Credit Agricole.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder.

Ifølge kilderne er der tale om fremskredne forhandlinger, og der kan, hvis transaktionen gennemføres, bliver tale om en af de årets største handler inden for grøn energi.

Værdien af en halvpart i parken estimeres således ifølge analysefirmaet BloombergNEF at løbe op i 1,8 mia. pund, eller næsten 16 mia. kr.

Hornsea 2 ventes færdigopført senere i år og vil med en kapacitet på 1,32 gigawatt, eller 1320 megawatt, MW, blive en af verdens største vindmølleparker.

Den første strøm fra parken, der fuldt udbygget vil bestå af 165 styk 8 MW-møller fra Siemens Gamesa, blev leveret i december. Parken er beliggende i den britiske del af Nordsøen.

En talsmand fra Ørsted har ikke ønsket at kommentere Bloombergs oplysninger.

Aktien i Ørsted stiger tirsdag eftermiddag 3,5 pct. til 678,40 kr.

.\\˙ MarketWire